Sahurda standart yemeklerin dışına çıkmak isteyenler ve gün boyu susuzluğa iyi gelebilecek öğünler arayanlar için Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan, lifli ve proteinli tariflerin iyi bir seçenek olabileceğini vurguladı. Özellikle yulaf ve meyve karışımının sahur için iyi bir seçenek olduğunu belirtti.
İstanbul Beykent Üniversitesi Hastanesi'nden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan, yulaf ve meyve karışımının iyi bir seçenek olabileceğini söyledi. Koçan, sahurda yenilen yiyeceklerin önemine dikkat çekti ve yulaf ve meyve karışımının sahur için iyi bir seçenek olabileceğini belirtti.
Öte yandan, Şef Serap Türkel Özbayraktar, diyetisyenin önerileri doğrultusunda oruç tutarken susamayan ve tok tutacak alternatif sahur atıştırmalıkları hazırladı. 'Meyveli Yulaf Lapası' ve 'Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta' gibi tariflerle gün boyu susuzluğa iyi gelebilecek seçenekler sunuldu.
'Meyveli Yulaf Lapası' tarifi için, 4 yemek kaşığı yulaf ve 1 su bardağı süt kullanılıyor. Yulaf ve süt tencerede kısık ateşte pişirilerek hazırlanıyor. Pişirilen yulaf, tabağa alındıktan sonra üzerine çilek, frambuaz, muz, kaju ve antep fıstığı gibi taze meyveler ve kuruyemişler eklenerek servis ediliyor.
'Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta' tarifi için ise, 1 yumurta, 1 avokado, akdeniz yeşillikleri, beyaz peynir ve çörek otu kullanılıyor. Ekmek kızartılıyor, beyaz peynir dilimlenip çörek otuyla karıştırılarak ekmeğin üzerine sürülüyor. Üzerine akdeniz yeşillikleri ve avokado dilimleri eklenerek sirkeli suda pişirilen poşe yumurta ekleniyor ve sıcak servis ediliyor.
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan, bu tariflerin sahur için uygun olduğunu belirtirken, sahurda susamama ve tok tutmaya yardımcı olacak yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Koçan ayrıca, tuzlu ve paketlenmiş gıdalardan kaçınılması gerektiğini, bol sebze ve salata tüketilmesi gerektiğini ve su içmenin önemine değindi.