Bournemouth Üniversitesi'nde görev yapan İngiliz Profesör Hana Burianova, besin değeri yüksek ve beyin dostu gıdaları duyurdu.
Hana Burianova, bu gıdaların düzenli tüketilmesi halinde Alzheimer riskinin ortadan kalktığını vurguladı.
İşte o besinler…
-Yağlı balıklar
-Avokado, kuruyemiş, tohum ve keten tohumu ve zeytinyağı gibi bitki yağları
-Kepekli tahıllar, koyu yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, et, balık, fasulye, baklagiller ve mercimek gibi gıdalarda bulunan tüm B vitaminleri
- Bitter çikolata, fındık, soğan, zencefil, yeşil çay, kereviz, maydanoz, kekik ve soya gıdaları (tofu, tempeh, miso ve edamame dahil)
-Kırmızı meyve ve sebzeler
- Brokoli, ıspanak, tohumlar, fındık ezmesi, bal kabağı ve zeytinyağı