Usta oyuncu Haluk Bilginer'e sürpriz kutlama!

Usta oyuncu Haluk Bilginer'e sürpriz kutlama!

Haluk Bilginer, 'Şahsiyet' dizisindeki unutulmaz 'Agâh Beyoğlu' karakteriyle Uluslararası Emmy Ödülü'nü kazanmış bir isim olarak yeni yaşını dostlarıyla birlikte kutladı.

Ünlü oyuncu, 70. yaşını dostlarıyla bir araya gelerek kutladı. Arkadaşları, Bilginer için özel bir parti düzenleyip, ona özel bir pasta hazırladılar.

6661a858c3898127-w1200xh1535.webp

Sürpriz doğum günü partisine Bülent Şakrak, Efe Tuncer, Ozan Küren, Kıvanç Kılınç gibi birçok ünlü isim katıldı. Bilginer, yaşadığı mutluluğu şu duygusal sözlerle ifade etti:

"Muhteşem bir deneyimdi. Her birinize katılımınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten beni çok mutlu ettiniz." Doğum günü pastasının üzerinde ise Haluk Bilginer'in minyatür bir heykeli bulunuyordu.

6661a858c5760546-w1200xh1477.webp

HALUK BİLGİNER KİMDİR

Türk sinema ve tiyatro dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Nihat Haluk Bilginer, 5 Haziran 1954 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Sigortacı Tahsin Bey ve ev hanımı Bedriye Hanım'ın üç çocuğunun ortancası olarak büyüdü.

Çocukluğu İzmir'de geçen Bilginer, eğitim hayatına İzmir Özel Türk Koleji'nde başladı. Lise yıllarında tiyatroya olan ilgisi artarak, okulun tiyatro koluna katıldı ve usta oyuncu Cahit Gürkan'ın öğrencisi oldu. Demokrat İzmir gazetesinin düzenlediği liseler arası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü kazanarak yeteneğini kanıtladı. Bu süreçte, İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak sahneye çıktı.

6661a858c5760546-w1200xh1477.webp

Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro eğitimi alan Bilginer, mezun olduktan sonra İngiltere'ye giderek Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde (LAMDA) ileri düzeyde tiyatro eğitimi aldı. 1980 ile 1991 yılları arasında İngiltere'deki çeşitli tiyatrolarda performans sergiledi.

1987 yılında "Gecenin Öteki Yüzü" adlı film için İstanbul'a gelen Bilginer, hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında geçirdi. 1990 yılında Ahmet Levendoğlu ve Zuhal Olcay ile birlikte Tiyatro Stüdyosu'nu kurdu.

gg.jpg

Zuhal Olcay ile evlenen Bilginer, Türkiye'de ve Hollywood'da birçok yapımda rol aldı. Tomris Giritlioğlu'nun "80. Adım" filmi, "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Usta Beni Öldürsene" ve "Masumiyet" gibi ödüllü yapımlarda başarılı performans sergiledi. Ayrıca, 1993 yılında Türkiye'nin ilk reality show'u olan "Sıcağı Sıcağına"yı sundu.

Bilginer ve Olcay, tiyatro alanında da önemli bir iz bıraktı. Odeon Sineması'nı kiralayarak inşaata başladılar ve 1999'da Moda'da Oyun Atölyesi'ni kurdukları bir salonda faaliyet göstermeye başladı.

Kariyeri boyunca birçok ödül kazanan Bilginer, Afife Tiyatro Ödülleri'nde başarılı oyunculuk performanslarıyla defalarca ödül aldı. Ayrıca, "Neredesin Firuze" filmindeki rolüyle 9. Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Oyuncu Ödülü, 2014 yılında "Kış Uykusu" filminde canlandırdığı "Aydın" karakteriyle 10. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, ve 2018'de "Şahsiyet" dizisindeki "Agâh Beyoğlu" rolüyle Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü dahil olmak üzere birçok prestijli ödül kazandı. Bilginer, "Şahsiyet" dizisiyle birlikte birçok Türk dizisinde de başrol oynayarak kendisini kanıtladı.