Usta oyuncu Ferhan Şensoy, son yolculuğuna Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'ndan uğurlanacak. Ses Tiyatrosu önünde Şensoy'un sevenleri de toplanmaya başlarken, Şensoy'un cenazesi tiyatro önünü getirildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmut Nuri Ersoy cenaze törenine katıldı.
Törene katılanlara arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu da bulundu.
Ferhan Şensoy'un tabutuna Galatasaray bayrağı örtülmesi dikkat çekti.
Usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi'nde gerçekleşti. Törende konuşan 9 aylık hamile kızı Müjgan Şensoy, "Babamın burada olmaktan o kadar mutlu olduğunu biliyorum ki. Hastanede hep Galatasaray’ı soruyordu. Babamı kucakladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz.
O kadar güç ki burada durmak… Ne söylesem eksik kalacak. Size babamı anlatmaya kalkamam. Onu en az benim kadar tanıyorsunuz. Ne kadar sevdiğimi anlatsam sizler de aynı derecede seviyorsunuz. Şu anda burada dururken bu sevgiyi sizlerle paylaşmak bölüşmek yüreğimi biraz olsun hafifletiyor. Bir insanın tüm benliği ve sahiciliğiyle gerçekleştirmesi ve bundan bir an bile şüphe duymaması... Ölümden hiç korkmadı babam." ifadelerini kullandı. İki kardeş törende gözyaşlarına boğuldu.
Törende konuşan Okan Bayülgen, ‘Dünya çapında bir sanatçıyı uğurlarken soğuk kanlı olmalıyız. Ona layık olmalıyız. Çok üzgünüz.’ dedi.
Ferhan Şensoy'un cenazesini Derya Baykal'ın oğlu Mert Baykal teslim aldı.
ÖLÜM NEDENİ
İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören, ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz." denildi.
FERHAN ŞENSOY KİMDİR?
Ferhan Şensoy, 26 Şubat 1951, Çarşamba, Samsun'da doğdu. Şensoy; Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı, şair ve Ortaoyuncular Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu olarak karşımıza çıkıyor.
Tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler, 1987 yılından beri aralıksız devam eden en tanınmış oyun olarak biliniyor. Birçok kesim tarafından Ferhangi Şeyler'in stand-up komedilerinin ilham kaynağı olduğu düşünülse de, kendisi bunu "Ferhangi Şeyler'den etkilenmiş olabilirler ama Ferhangi Şeyler bir stand up değildir" diyerek açıklamıştı. Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralmış ve Rasim Öztekin'e devretmişti.
MFÖ'nün solisti Mazhar Alanson'un acı günü
Hülya Avşar'dan servet değerinde anlaşma: İşte alacağı ücret