Uyuşturucu taşıyan uçak düştü

Uyuşturucu taşıyan uçak düştü

Venezuela'nın orta batı kesimindeki Portuguesa eyaletinde bir uçak düştü, uçağın uyuşturucu kaçakçılığında kullanıldığından şüpheleniliyor.

Venezuela'nın orta batı kesimindeki Portuguesa eyaletinde, uyuşturucu kaçakçılığı şüphesiyle kullanıldığı düşünülen bir uçak kaza yaptı.

Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetler Stratejik Operasyon Komutanlığı Genel Komutanı Domingo Hernandez Larez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Venezuela hava sahasına yasadışı giriş yaptığı tespit edilen uçağın Venezuela askeri uçaklarından kaçmaya çalıştığını belirtti.

Larez, uçağın düşmesi sonucu olay yerinde ölü bir mürettebat ve bir Meksika pasaportu ile ABD'den alınmış lisans gibi belgelerin bulunduğunu aktardı. Ayrıca, uçakta uyuşturucu kaçakçılığında kullanıldığına işaret eden malzemelerin de bulunduğunu vurguladı. Komutan, uçağın ülkeye yasadışı giriş yaptığının tespit edilmesi üzerine düşman hedef olarak nitelendirildiğini ifade etti.

Larez, pilotun uçağı tanıtmayı reddetmesi, yer belirleyici ve uydu aktarıcı cihazları kapatması ve tanıtıcı plakalarını gizlemesi üzerine hava tecrit ve önleme emri verildiğini belirtti. Venezuela Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli uyarı ve müdahalelerine rağmen pilotun zorunlu iniş yapmaya çalıştığını ve bu durumun kaza ile sonuçlandığını açıkladı.