Uzman isim açıkladı. Deniz suyu kalp sağlığına iyi geliyor

Uzman isim açıkladı. Deniz suyu kalp sağlığına iyi geliyor

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, denizdeki hidrostatik basınç ve suyun hareketinin kan dolaşımını hızlandırarak kan basıncını düşürdüğünü ve bu durumun kalp-damar sağlığına iyileştirici etki sağladığını belirtiyor.

Ayrıca, yüzmenin vücuttaki hemen hemen her kas grubunu çalıştırarak kalp sağlığını güçlendirdiğini, dolaşımı ve dayanıklılığı artırdığını vurguluyor.

Liv Hospital Samsun Kardiyoloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Mustafa Yaşan, deniz suyunun insan sağlığına doğal şifa veren bir kaynak olduğunu söylüyor ve tuzlu suyun insan vücudu için önemli faydalarının bilimsel olarak incelendiğine dikkat çekiyor. Denizin insan vücuduyla benzerlik gösterdiğini ve bu nedenle de sağlığımıza olumlu etkilerde bulunduğunu belirtiyor.

Dr. Yaşan, deniz suyunun dolaşım sistemi üzerinde düzenleyici etkisi olduğunu ve kalp sağlığına olumlu katkı sağladığını da vurguluyor. Ayrıca, deniz suyunun gençleştirici etkileri olduğunu, yüksek magnezyum içeriği sayesinde kasları ve sinir fonksiyonlarını düzenlediğini, kan şekeri seviyelerini dengelediğini ve uykuyu iyileştirdiğini belirtiyor.

Deniz suyunun alkali bir yapıya sahip olduğunu ve içerdiği mineraller sayesinde cildi iyileştirdiğini, iltihapları azalttığını ve cilt yaralarının iyileşmesine yardımcı olduğunu açıklıyor. Ayrıca, selülit görünümünü azalttığını ve lenf sıvısının akışını artırarak vücut için gerekli eser minerallerini sağladığını belirtiyor.

Denizde yüzmenin solunum sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğunu ve sinüzit gibi semptomları hafifletebileceğini söylüyor. Deniz suyunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, virüslere ve bakterilere karşı direnci artırdığını belirtiyor.

Son olarak, deniz suyunun sindirim sistemi için faydalı olduğunu ve toksinleri temizleyerek detoks etkisi yarattığını, ayrıca psikolojik olarak sakinleştirici etkileri olduğunu belirtiyor. Deniz suyunun görsel ve işitsel unsurlarının kişiyi rahatlattığını ve meditatif bir deneyim yaşattığını da ekliyor.