Kovid-19 enfeksiyonuna karşı Anadolu propolisinin ve arı ürünlerinin koruyuculuğu anlatan Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ve Eczacı Doç.Dr.Engin Celep mevcut araştırmalar hakkında da bilgi verdi.
“YÜZDE 98 ORANINDA KORUYUCULUK SAĞLADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR”
Anadolu propolisinin Kovid-19’a karşı profilaktik özelliğini araştıran ilk çalışmanın ülkemizden çıktığını söyleyen Samancı, ''2021 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Acil Tıp kliniklerinde yürütülen bilimsel araştırmada, yüzde 30 konsantrasyonlu Anadolu propolisi tüketiminin Kovid-19 virüs bulaş riski yüksek olan sağlık çalışanlarında koruyucu etkinliği değerlendirilmiştir.
209 sağlık çalışanının katıldığı bu araştırma 1 ay sürmüştür ve katılımcılara günde 2 kez 20 damla Anadolu propolisi verilmiştir. Çalışmanın sonucunda, Kovid-19 enfeksiyonuna karşı Anadolu propolisi kullanımının yüzde 98 oranında koruyuculuk sağladığı tespit edilmiştir.” açıklamasında bulundu. (İHA)