Uzmanı açıkladı. Sıcaklar kavurmaya devam edecek

Uzmanı açıkladı. Sıcaklar kavurmaya devam edecek

Ülke genelinde önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumuyla ilgili detaylı bilgiler veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, beş günlük periyotta özellikle kuzey ve doğu kesimlerde yoğunlaşacak yağışların etkili olacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, önümüzdeki 5 günlük periyotta Türkiye genelinde hava durumuyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Tekin'e göre, yeni haftada önceki haftaya göre daha sınırlı bölgelerde yağışlar görülecek ve genellikle ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olacak.

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Ayrıca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirten Tekin, şu açıklamalarda bulundu:

"Pazartesi günü Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'de yağışları gözlemleyeceğiz. Özellikle pazartesi akşam saatlerine kadar Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan, Artvin çevrelerinde lokal olarak kuvvetli sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel ulaşım aksamalarına neden olabileceğini önemle hatırlatmak isterim.

Ayrıca pazartesi günü Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyıları ile Orta Karadeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise toz taşınımı gözlemlenecek. Bu durumun hava kalitesinde düşüş ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuz etkileri olabilir, bu nedenle gerekli tedbirlerin alınması önem taşıyor.

Salı gününe geldiğimizde Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışların devam edeceğini, ayrıca Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde de yağışların görülebileceğini öngörüyoruz. Aynı gün Marmara'nın güney ve Kuzey Ege kıyılarında da kuvvetli rüzgarlar etkili olacak, bu konuda da dikkatli olunmalı.

Çarşamba günü ülkenin kuzey kesimlerinde, perşembe ve cuma günleri ise kuzeydoğu kesimlerinde yağışların görüleceğini tahmin ediyoruz.

Öte yandan Ege ve Akdeniz kıyılarında önümüzdeki üç gün boyunca genellikle az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Kuzey Ege kıyılarında rüzgar biraz sert esecek ve deniz suyu sıcaklığı Ege'de 26-28, Akdeniz'de ise yer yer 31-32 derecelere çıkacak.

"38 DERECEYE ULAŞACAK "

Son olarak, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Hava genellikle az bulutlu ve açık olacak. İstanbul ve Ankara'da hava sıcaklıkları 33-35 derece arasında seyrederken, İzmir'de ise 37-38 dereceye ulaşacak."