Uzmanı uyardı! Çocuklarda bu vakalar arttı

Uzmanı uyardı! Çocuklarda bu vakalar arttı

Memorial Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erkan Yetmiş, yaz aylarının gelmesiyle birlikte çocuklarda ishal vakalarında belirgin bir artış yaşandığını belirtti.

Dr. Yetmiş, Adenovirüs ve Rota Virüs enfeksiyonlarının özellikle kreşlerde salgınlara yol açtığını ifade ederek, bu enfeksiyonların şiddetli ishal vakalarına neden olabileceğini söyledi.

aw217436-02.jpg

Dr. Erkan Yetmiş, "Yaz aylarıyla birlikte ishal vakalarında artış gözlemliyoruz. Özellikle kreşlerde salgınların yaygınlaştığını görüyoruz. Adenovirüs ve Rota Virüs enfeksiyonları, çocuklarda şiddetli ishale yol açabiliyor ve bu da sıvı kaybı ile hastane yatışlarına sebep olabiliyor. İshal, kaka sıklığının ve yumuşaklığının artması olarak tanımlanır. Bu virüslerin neden olduğu ishal için maalesef özel bir tedavi bulunmamakta. Evde destek tedavisi ve probiyotikler ile tedavi etmeye çalışıyoruz" dedi.

aw217436-01.jpg

Dr. Yetmiş, ishalin evde kontrol altına alınabilmesi için şu önerilerde bulundu: "Evde yoğurt, ayran, muz, makarna, pilav ve haşlanmış patates gibi besinlerin yanı sıra, yoğurt, mısır nişastası ve muzu karıştırarak hazırladığımız kürler, çocukların ishaline iyi gelecektir. Gün içinde bu besinleri çocuklarımıza yedirdiğimizde ishal sıklığında azalma olduğunu görüyoruz."