Uzmanı uyardı! Güneşe böyle çıkmayın

Uzmanı uyardı! Güneşe böyle çıkmayın

Medical Point Gaziantep Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Uzun, yaz aylarında güneş ışınlarının cilt sağlığı üzerindeki etkileri konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Yaz aylarında güneşin etkisini daha fazla hissettirdiğini belirten Dr. Uzun, “Özellikle 11.00 - 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmak tehlikelidir. Bu saatlerde ultraviyole ışınları en yoğun seviyededir. Mümkünse bu saatlerde dışarı çıkmamak gerekiyor. Ayrıca güneş koruyucuların yanı sıra fiziksel koruma önlemleri de çok önemlidir. Güneş koruyucular, hem ultraviyole A hem de B ışınlarına karşı koruma sağlamalıdır. Ancak sabah sürülen güneş koruyucunun gün boyunca koruma sağlamayacağını unutmamak gerekir; bu nedenle 3-4 saatte bir yenilenmelidir. Fiziksel koruma için gözlük, uzun kollu kıyafetler ve açık tonlarda giysiler tercih edilmelidir” dedi.

aw219315-01.jpg

Dr. Uzun, güneş ışınlarının bazı hastalıkları daha da kötüleştirebileceğini vurgulayarak, “Güneşin bazı hastalıkları alevlendirdiğini bilmemiz gerekiyor. Örneğin lupus, gül hastalığı, güneş alerjisi olanlar ve güneşle tetiklenen dermatolojik hastalıklar. Vitiligo hastalığı olanların çok daha dikkat etmesi gerekiyor. Bu hastaları, hastalıklarında artma hissettiklerinde hemen dermatolojiye başvurmaları konusunda uyarıyoruz” şeklinde konuştu.

Uzmanı uyardı: 'Güneş ışınları deri yaşlanmasına neden olabilir' - Son Dakika Yaşam,Sağlık Haberleri | Cumhuriyet