Uzmanı uyardı! LGS’ye girecekler bunu yapmasın

Uzmanı uyardı! LGS’ye girecekler bunu yapmasın

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Özel Mahir Sevim Özduman Ortaokulu Müdürü Ersin Yılmaz, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrencilere ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu.

2 Haziran’da yapılacak olan ve binlerce öğrencinin katılacağı sınav öncesinde Yılmaz, öğrencilerin kalan iki haftayı en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

aw207710-01.jpg

“YÜZDÜK YÜZDÜK KUYRUĞUNA GELDİK”

Ersin Yılmaz, sınav stresi yaşayan öğrencilere yönelik yaptığı açıklamada, "Sınava sayılı günler kaldı. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Uzun zamandır gösterdikleri emeğin ve enerjinin karşılığını alacakları bir sınav olmasını ümit ediyorum. Öğrencilerimiz kalan iki haftada rutinlerinin dışına çıkmasınlar. Artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik" dedi.

aw207710-04.jpg

“RUTİNLERİNİN DIŞINA ÇIKMASINLAR”

Kalan süre zarfında deneme sınavlarının çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, "Branş denemeleri olabilir, genel denemeler olabilir. Bu denemelerdeki yanlış soruları varsa, öğretmenleri eşliğinde tekrar üstünden geçsinler. Tam oturtamadıkları konular varsa bunların üzerinden geçebilirler. Rutinlerinin dışına çıkmasınlar. Gün geçtikçe stres artabilir, ancak biz öğretmenler ve veliler olarak her zaman onların yanındayız. Başlarını koyacakları bir omuz her zaman var. Güçlü olsunlar, emeklerinin karşılığını alacaklar" ifadelerini kullandı.

VELİLERE TAVSİYELER

Velilere de seslenen Yılmaz, "Velilerimiz her zaman onların yanlarında olduklarını hissettirsin. Çocukların omuzlarına fazla yük yüklenmiş gibi görünebiliriz ama bu süreçte onlara destek olmak önemli. Olumsuz önyargıları bir kenara bırakalım. Eğer tek başlarına başa çıkamıyorlarsa rehber öğretmenlerden ve velilerden destek alabilirler" dedi.