İHA’da yer alan habere göre, Bu yıl Ramazan ayında ortalama 14 saat tutulan oruçlar ile bir aylık süre zarfında yeme-içme alışkanlıkları ve metabolizma çalışma sisteminde meydana gelen değişikliğe dair önemli bilgiler veren Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Soydemir, Ramazan ayı sonrası sağlıklı beslenmek için nelere dikkat etmek gerektiğini anlattı. Ramazan ayının bitişinin ardından özellikle oruç tutanların bayramda öğünlerinin arttığına ve tatlılar başta olmak üzere, ziyaretlerde ikram edilen yiyeceklerde aşırıya kaçıldığına dikkat çeken Dyt. Soydemir, “Bu dönemde fazla yemek yiyerek midesine yüklenen kişiler ciddi rahatsızlıklar çekebiliyor. Şerbetli tatlıların bolca ikram edildiği bayram günlerinde daha hafif ve daha az metabolizmayı yoracak sütlü tatlıları tercih edin” dedi.
İlgili Haberler