Yaz mevsiminde sağlıklı beslenmeye dair açıklamalarda bulunan Diyetisyen Emre, ara öğünlerin ihmal edilmemesi gerektiğini ifade etti. Emre, "Günlerin uzun olması sebebiyle, ana öğünler arasında ara öğünler yapılmalı ve sık beslenme alışkanlığı benimsenmelidir. Özellikle yaz aylarında sıvı kaybının fazla olması nedeniyle, su oranı yüksek olan salatalık, karpuz, kabak ve domates gibi gıdalar tercih edilmelidir" dedi.
Sıcak havalarda sıvı kaybını önlemek için önerilerde bulunan Emre, "Günlük tüketilen suyu oda sıcaklığında tüketmek, vücuttan sıvı atımını yavaşlatır. Soğuk su ise daha hızlı vücuttan atılır. Ayrıca turşu, şalgam suyu ve sucuk gibi tuz oranı yüksek gıdaların tüketimi azaltılmalıdır. Kahve ve çay gibi diüretik içecekleri de dengeli tüketmek gerekmektedir" diye konuştu.
Su tüketiminin önemine dikkat çeken Emre, "İnsan vücudunun büyük bir kısmı sudur. Vücutta aşırı sıvı kaybı yaşanır ve yerine konulamazsa bu durum dehidrasyona yol açar. Bunun sonucunda vücut ısısı düzenlenemez, elektrolit kayıpları yaşanır ve başta böbrekler olmak üzere birçok organ zarar görür. Susuzluğun ilk belirtileri arasında geçmeyen baş ağrısı, ödem, ağız kuruluğu, kalp hızında artış, koyu renkte idrar, kas krampları ve halsizlik bulunur. Bu durumu önlemek için günlük yeterli su tüketilmelidir. Sağlıklı bir yetişkinin günde kilogram başına 35 mililitre su alması gerekmektedir. Örneğin, 70 kilo olan bir birey 2,1 litre su tüketmelidir" ifadelerini kullandı.
Diyetisyen Emre, karpuz, kavun, kiraz, kayısı, çilek, üzüm, vişne ve incir gibi yaz meyvelerinin de tüketilebileceğini belirtti.
Fazla şeker ve gazlı içecek tüketiminin mide sorunlarına yol açabileceğine değinen Emre, "Özellikle asit oranı yüksek gazlı içeceklerin düzenli ve fazla tüketimi reflü, gastrit ve ülser gibi mide sorunlarına neden olabilir. Ayrıca düzenli şeker tüketimi karaciğer yağlanması ve harabiyeti, insülin direnci ve ardından diyabet riskine yol açabilir. Günlük alınan enerji miktarının artması nedeniyle obezite riskini de artırmaktadır" dedi.