Üzümün faydaları nelerdir?

Üzümün faydaları nelerdir?

İçerdiği A, B1, C ve E vitaminlerinin yanı sıra demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum ve fosfor gibi minerallerle adeta bir sağlık deposu olan üzümün faydaları say say bitmiyor.

Üzümün en dikkat çeken özelliği, güçlü bir antioksidan olması. E vitamininden 50, C vitamininden ise 30 kat daha fazla antioksidan özellik gösteren üzüm, bu yönüyle kansere karşı koruyucu bir etkiye sahip. Siyah üzümün kabuğu ve çekirdeğinde bulunan anti-kanserojen maddeler, beyin hücrelerini koruyarak kanser tedavisindeki olumsuzlukları azaltmaya yardımcı oluyor.

Üzüm Yetiştiriciliği, Üzümün Yetişme Koşulları - esular | Kablosuz Akıllı Otomatik Sulama Sistemi

Üzüm, kalp damar sağlığı için de oldukça faydalıdır. Kolesterol seviyelerini dengeleyen üzüm, kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolü artırarak damarları korur. İçerdiği resveratrol maddesi, kan damarlarını ve kılcal damarları güçlendirerek damar sertliğini önler ve bu sayede kalp krizi riskini ve yüksek tansiyon problemlerini azaltır.

Üzüm Çeşitleri: Birbirinden Farklı 22 Üzüm Türü - Yemek.com

Üzüm, göz sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. İçindeki proantosiyanidinler, beyin ve karaciğer hasarına karşı beta karoten, C vitamini ve E vitaminlerinden daha güçlü bir koruma sağlar. Bu maddeler, gözdeki kılcal damarları güçlendirerek gözün saydam tabakasını korur ve ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan görme bozukluklarını azaltır. Ayrıca katarakt oluşumunu da engeller.