Valilik yasakladı! Sokakta bunu yapan şimdi yandı

Valilik yasakladı! Sokakta bunu yapan şimdi yandı

Manisa Valiliği, sokakta yapılan yüksek sesli düğünleri, nişanları yasakladığını duyurdu.

Sokakta bunu yapan şimdi yandı

Düğün masrafları, gelin ve damat adaylarının cebini yakarken düğün salonlarının fiyatları da aldı başını gitti. Yüksek fiyatların ardından bazı gelin ve damat adayları ise çareyi sokakta düğün yapmakta buldu.

Manisa Valiliği, kırsal kesimler hariç il sınırları içerisinde sokakta yapılan düğün, nişan, sünnet gibi toplu eğlence törenlerinin yasaklandığını açıkladı.

Sokak düğünleri ülke genelinde yasaklandı

Sokak düğünlerine getirilen yasakla ilgili bir açıklama yapan valilik, düğünlerin özellikle yaşlılar, bebekler, hastalar ve öğrencileri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Yarım dünya Taner ile çanakkale roman düğünü

Valilik, sokak düğünleri nedeniyle yolların kapanmasının acil durum araçlarının (ambulans, itfaiye gibi) geçişini zorlaştırdığına da dikkat çekti. Halkın huzurunu korumak ve kamu sağlığını gözetmek amacıyla alınan bu yasağın, şehir merkezlerinde ciddi trafik ve sağlık hizmetlerinin aksamasına yol açtığını belirtti.

Ayrıca valilik, yasağa uyulmadığı takdirde Kabahatlar Kanunu'nun Gürültü başlıklı 36. maddesi uyarınca cezai işlem uygulanacağını ve denetimlerin sıkı bir şekilde sürdürüleceğini duyurdu.

Sokak düğünleri yasaklandı