Van Gölü'nden yaklaşık 20 ton çöp çıkarıldı

Van Gölü'nden yaklaşık 20 ton çöp çıkarıldı

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün Bitlis'in Tatvan ilçesi sahilinde yaklaşık üç aydır devam eden temizlik çalışmaları kapsamında gölden yaklaşık 20 ton çöp toplandı.

Son yıllarda su seviyesindeki düşüşle gündeme gelen Van Gölü, şimdi ise artan kirlilikle dikkat çekiyor. Tatvan Belediyesi, çevre gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle göl sahilinde temizlik kampanyası başlattı. Hafta sonları düzenlenen temizlik çalışmalarıyla gölden çeşitli atıklar arasında plastikler, cam şişeler, metal ve organik atıklar toplandı. İlçe sahilinin büyük bir kısmı temizlendi, kalan kısmının temizliği ise devam ediyor.

Van Gölü'nün ekolojik denge için hayati önem taşıdığını vurgulayan yetkililer, bu tür temizlik operasyonlarının göl ekosisteminin korunması ve göl çevresinde yaşayan canlıların sağlığı açısından kritik olduğunu belirtti.

Temizlik çalışmalarına gönüllü olarak katılan Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, sürekli olarak devam eden temizlik çalışmalarının önemine dikkat çekti. Çevre bilincinin artırılması gerekliliğini vurgulayan Erol, "Halkımızla her Cumartesi gerçekleştirdiğimiz bu temizlik çalışmalarıyla Van Gölü'nü koruma çabamız sürecek. Göl çevresindeki kirliliği önlemek için toplumsal duyarlılık oluşturmak istiyoruz" dedi.

Erol, "Van Gölü gibi önemli bir doğal mirası korumak için gereken adımları atmamız şart. Göl çevresindeki kirliliği önlemek için çalışmalarımız sürecek" diye ekledi.