Akşehir'den geçen D-300 kara yolunda otomobilin çarpması sonucu yaralanan sahipsiz köpeği fark eden Eylem Akın, köpeği ilçedeki bir veterinere götürerek tedavi masraflarını üstlendi; sol arka ayağında femur kemiğinin kırık olduğu tespit edilen hayvan ise ameliyat edildi.
Veteriner İbrahim Özden, Eylem Akın tarafından "Hardal" olarak isimlendirilen köpeğin Ramazan Bayramı'ndan önce yaralı olarak kliniklerine getirildiğini belirterek, yapılan tetkik, muayene ve röntgen sonucunda sol arka ayağının kırık olduğunun tespit edildiğini aktardı. Yaralı hayvana kliniğinde 1-2 gün sonra yapılan ameliyatla intramedüller pin ve plak uygulandığını söyleyen Özden, yaklaşık 10-15 günün ardından tedavinin tamamlandığını ve Hardal'ın eskisi gibi yürümeye ve koşmaya başladığını ifade etti.
Bir yakınını göndererek köpeği bulunduğu veteriner kliniğinden aldırıp, yaşadığı Bursa'ya getiren Eylem Akın, büyük bir mutluluk yaşadığını belirtti. Akın, köpeğini Kapadokya tatilinden dönerken yol üzerinde gördüğünü ifade ederek, şunları söyledi:
"Ramazan Bayramı öncesi Kapadokya tatilinden dönerken, Afyonkarahisar-Konya kara yolunda geçerken yolda yatan bir köpeği fark ettik ve durduk. Araba çarpması sonucu ayağa kalkamıyordu, bu yüzden sarıp arabaya aldık. Yaklaşık 15 dakika mesafede bir veteriner kliniği bulduk ve hemen köpeği oraya götürdük. Biz de Bursa'ya dönüyorduk ancak veteriner köpeğin röntgenini çekip ameliyat edeceğini söyledi. Sokak hayvanı olduğu için bize büyük destek verdi. Biz Bursa'ya döndük fakat her gün İbrahim Bey'le iletişim halindeydik. Sonunda, şükürler olsun ki 15 gün sonra Bursa'da bir hayvansever Hardal'a sahip çıktı ve onu yeni yuvasına taşıdık. "
Köpek sahiplenmek için bazı önemli unsurları göz önünde bulundurmak gerekir. Sahiplenme farklı şekillerde gerçekleşebilir; yeni doğmuş bir yavru, annesi tarafından bakılan ve yuvadan ayrılmaya hazır bir yavru, sokakta terk edilmiş ya da barınakta yaşayan bir köpek gibi.
Barınaktan ya da sokaktan köpek sahiplenmek, duygusal zorluklar yaşanabileceğini gösterir. Yavru ya da yetişkin sokak köpeği sahiplenmek de sorumluluk gerektirir ancak kurulan güçlü bağlar çok özel olabilir.
Sokaktan köpek sahiplenirken köpeğin ve ev halkının sağlığı için önlemler almak önemlidir. Köpeği eve getirmeden önce veteriner hekime götürmek ve muayene ettirmek gerekir. Evinde başka evcil hayvanı olanlar için bulaşıcı hastalık riskini önlemek amacıyla köpeğin belirlenen bir alanda kalması önerilir. Bu, köpeğin sağlık durumunu kontrol etmek ve ev halkını korumak için gereklidir.