Venezuela Devlet Başkanı ne yapacağını şaşırdı! El konuldu

Venezuela Devlet Başkanı ne yapacağını şaşırdı! El konuldu

ABD Adalet Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro'nun kullandığı uçağa, Dominik Cumhuriyeti'nde "yaptırımları ihlal ettiği" gerekçesiyle el konulduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, uçağın paravan bir şirket aracılığıyla satın alındığı ve ardından ABD'nin uyguladığı yaptırımları ihlal ederek Venezuela'ya götürüldüğü belirtildi.

ABD, Maduro'nun uçağına Dominik'te el koydu

Maduro'nun dış seyahatlerinde kullandığı bu uçağa el konulması, ABD ile Venezuela arasındaki gergin ilişkileri daha da tırmandırabilir. Bu gelişme, Maduro'nun üçüncü kez devlet başkanı seçilmesinin ardından ABD ile Venezuela arasında artan diplomatik gerilimlerin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun uçağına el koydu - Midyat Gazete - Midyat Haberleri

29 Temmuz'da yapılan seçimlerde Maduro'nun yüzde 51,20 oy alarak yeniden devlet başkanı seçildiği açıklanmıştı. Ancak, muhalefet liderleri Edmundo Gonzalez ve Maria Corina Machado, seçim sonuçlarını kabul etmeyerek, ABD'nin de desteklediği bir itiraz süreci başlatmıştı. ABD yönetimi, seçimlerin şeffaf olmadığını ve sonuçların halkın iradesini yansıtmadığını savunmuştu. Bu son gelişme, iki ülke arasındaki tansiyonu daha da artırabilir.