Yeni Şafak'ın haberine göre Ankara Üniversitesi'nden Uzman Diyetisyen Yeliz Vergi, panik havası ile kişilerin beslenmeye dair duydukları her bilgiyi doğru kabul etmemeleri gerektiğinin altını çiziyor:
Sağlık açısından önceliğe sahip olan beslenmede antioksidandan zenginbesinleri tercih etme, çeşitli sebze, meyve, kuruyemiş, tahıltüketimi ile birlikte yeterli lif, vitamin, mineral alımı vekaliteli protein tüketilmesi büyük önem taşıyor. Beslenmenin yanında fiziksel aktivite, uyku düzeni ve süresi, bireylerin vücutağırlıkları, sahip oldukları kronik hastalıklar ile buna bağlıkullanılan ilaç ve besin takviyeleri, alkol ve sigara kullanımı,yeterli sıvı alımı ve hijyene dikkat etmek bağışıklığıetkilemektedir."
"VİTAMİNLER SADECE KORUYUCU BİR KALKANDIR"
Vitaminlerin koronavirüse karşı kalkan oluşturduğunu vurgulayan Vergi, "Antioksidan olan A,C, E vitaminleri ile selenyum, magnezyum, çinko ve omega 3 immün sistem için oldukça gereklidir. Bilinen yanlış yanılgının aksine bu vitamin ve mineraller virüsü öldürmemekte sadece bağışıklığı artırıp virüse karşı koruyucu bir kalkan oluşturmaktadır" uyarısında bulundu.