X'te büyük yenilik. Tasarımı değişiyor

X'te büyük yenilik. Tasarımı değişiyor

X platformunda büyük tasarım değişiklikleri yapılması bekleniyor. Son güncellemeyle birlikte beğeni, RT ve yorum gibi etkileşim butonlarının ana sayfa akışından kaldırılması planlanıyor.

Kullanıcılar, bir gönderiyi beğenmek için sola, yorum yapmak veya yeniden paylaşmak için ise sağa kaydıracak.

X, kullanıcıların içeriği nasıl gördüğünü yeniden tasarlayarak, repost (retweet), beğeni ve yanıtlama düğmelerini her gönderi altında görmemelerini sağlamayı amaçlıyor. Bu değişikliklerle birlikte, her gönderideki repost, beğeni ve yanıt sayıları da görünmeyecek.

X, kullanıcıların bir gönderide etkileşimde bulunmak için basit bir kaydırma hareketi yapmalarını tercih ediyor, böylece zaman tünelindeki gönderiler daha minimalist bir görünüm kazanacak. Artık gönderilerde tek görülebilecek metrik, sağ üst köşede yer alan görüntüleme sayısı olacak.

Bu yeni post tasarımı değişikliği öncelikle MacRumors'tan araştırmacı Aaron Perris tarafından ortaya çıkarıldı ve X'in sahibi Elon Musk daha sonra bu değişiklikleri doğruladı. Ancak şu ana kadar kullanıcıların çoğunluğunun tepkileri olumsuz yönde oldu. Musk, tasarımı gösteren bir videoya yanıt verirken, değişiklikleri eleştiren bir kullanıcıya "Beğenmek için sola, yanıtlamak için sağa kaydırmanız yeterli. Bu harika!" şeklinde yanıt verdi.