Yandaşlığın kitabını yazan Abdülkadir Selvi açıkladı: Bahçeli Cumhur İttifakı’nı neden bloke etti?

Yandaşlığın kitabını yazan Abdülkadir Selvi açıkladı: Bahçeli Cumhur İttifakı’nı neden bloke etti?

Saray'a yakın köşe yazarı Abdülkadir Selvi'den MHP'yi kızdıracak yeni bir hamle daha geldi.

AKP'ye yakın köşe yazarlarından Abdülkadir Selvi, AİHM kararlarına rağmen cezaevinde tutulan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı yapması sonrası MHP'li çevrelerce hedef gösterilmeye devam ediliyor.

Selvi'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaklaşık iki hafta önceki görüşmesi öncesinde Kavala başta olmak üzere Gezi Davası'ndan tutuklu olan isimlerin serbest bırakılması çağrısı yaptığı yazıları, MHP'nin hakarete varan tepkileriyle karşılaşmıştı.

Yine bugün de, MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan, Gezi Davası tutukluları ve MHP'nin kurucu isimlerine kadar uzanan Sinan Ateş cinayetine ilişkin bir yazı kaleme alan Selvi'yi hedef aldı.

Selvi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Ankara'da sokak ortasında öldürülen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'le görüşmesi sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'AKP-CHP İttifakı' önerisini hatırlatarak AKP Sözcüsü Ömer Çelik'le Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Cumhur İttifakı güvencesi' sözlerini hatırlattı. Selvi, böylece Bahçeli'nin 'Cumhur İttifakı’nı bloke etmeyi başarmış olduğunu' ima etti.

BAHÇELİ BLOKE ETTİ

Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özgür Özel ile diyaloğu ve Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşmesi üzerine MHP Lideri Bahçeli sert bir açıklama yaparak, AK Parti-CHP ittifakı önermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ömer Çelik yaptıkları açıklama ile Cumhur İttifakı’nın devam edeceği güvencesini verdiler. Bahçeli böylece Cumhur İttifakı’nı bloke etmeyi başarmış oldu" dedi.

MHP'DEN TEPKİ GECİKMEDİ

MHP'li Özkan da Selvi'nin yazısında 'MHP düşmanlığı' aktığını söyledi.

Özkan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Kavala’lı Selvi Paşa’nın bugünkü yazısından MHP düşmanlığı akıyor. Dün hakimdi, bugün paşa… Gezi sanıkları serbest kalacak ama MHP engel oluyor diyor. Gurur duyarız! Akıl danesi Selvi aklını kendine sakla, suyu bulandırma…"

zkan.jpg