Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı partinin ismi ortaya çıktı. Bu tarihte kuruluş dilekçesini verecek

Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı partinin ismi ortaya çıktı. Bu tarihte kuruluş dilekçesini verecek

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı yeni partinin ismi kulislerden sızdı. İşte 3A ile yola çıkılan parti için düşünülen 4 isim!

İYİ Parti'den istifa eden 27. Dönem Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yeni bir parti kuracağının sinyalini vermiş, sonbahar dönemini işaret etmişti.

Picture background

“BİZ 3A İLE YOLA ÇIKACAĞIZ”

Ağıralioğlu, kuracağı partinin stratejisini “Biz 3A ile yola çıkacağız. Akıl, Ahlak ve Adalet. 3 Y halledilseydi belki bunlara ihtiyaç kalmayacaktı. 3Y iddiasıyla çıkılmış siyasi yolculuğun bizim omuzlarımıza yüklediği mesuliyet 3 A mecburiyetidir. Akla, ahlaka ve adalete ihtiyacımız var” ifadeleri ile duyurmuştu.

Başkanlık Divanı'nda görev verilmeyen Yavuz Ağıralioğlu: Bir gerekçe belirtilmedi, bu çok rencide edici | Independent Türkçe

4 İSİM KULİSLERDEN SIZDI

Parti binasını Ankara Turhan Güneş Bulvarı’nda tuttuğu belirtilen Yavuz Ağıralioğlu, partisinin isimleri de konuşulmaya başlandı.

Picture background

Gazeteci İsmail Saymaz’ın aktardığı bilgiye göre, parti için düşünülen 4 isim var.

Saymaz, sosyal medya hesabından isimlere ilişkin şunları söyledi: Partinin kuruluş dilekçesi sonbaharda verilecek. Konuşulan isimler şunlar: Güçlü Parti, Atılım Partisi, AY Parti, AL Parti.

ekran-goruntusu-2024-06-27-134546.png

MİLLETVEKİLLERİ DE OLABİLİR

Ağıralioğlu, Anadolu Sohbetleri programında partinin isminin henüz netlik kazanmadığını, partide mevcut milletvekillerinden isimlerin olabileceğini söylemişti.