A, C, D ve K vitaminleri deposu: Yemekte görünce herkes burun kıvırıyor ama kanserden koruyor, enerji veriyor

A, C, D ve K vitaminleri deposu: Yemekte görünce herkes burun kıvırıyor ama kanserden koruyor, enerji veriyor

Vitamin deposu ve kanserden koruyan bu besinler genelde tatlarından dolayı tercih edilmiyor. Ancak faydaları saymakla bitmiyor. İşte kanserin doğal önleyicisi olan besinler...

Kanser, günümüzde endişe verici bir hastalık olarak öne çıkıyor. Ancak sağlıklı beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersiz ve stresten uzak bir yaşam tarzı benimsemek, kanserden korunmak için önemli adımlardır. İşte kansere karşı koruyucu özelliklere sahip bazı yeşil yapraklı besinler ve bunları beslenme rutininize eklemeniz durumunda elde edebileceğiniz faydalar:

pazi.jpg

PAZI:

  • Syringic asit ve kaempferol içeren pazı, kandaki şekeri düzenlemeye yardımcı olur.
  • Kanser hücre oluşumunu engelleyerek vücutta toksin birikmesini önler.
  • A, C, D ve K vitaminleri deposudur.
  • Özellikle kolon kanserini önlediğine karşı bilimsel çalışmalar bulunmaktadır.
  • Pazı, çiğ veya sote şeklinde tüketilebilir.

garlic-3419544-1280.jpg

SARIMSAK:

  • Antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip sarımsak, kanser gelişimini önlemeye yardımcı olabilir.
  • Allicin adlı bileşik, kanser hücrelerinin büyümesini inhibe edebilir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser riskini azaltabilir.

broccoli-7744338-1280.jpg

BROKOLİ:

  • Meme, prostat, kolon, akciğer ve mide kanseri riskini azaltabilir.
  • Dengeli bir beslenme programında brokoli gibi sebzelerin yer alması önemlidir.
  • Glukosinolat içeren besinler, kansere karşı koruyucu etkilere sahiptir.

karalahana.jpg

KARALAHANA:

  • Kanserden koruyan karalahana, glukosinolat içerir ve vücuttaki toksinlerle savaşır.
  • Lahana ailesi sebzeleri, fitokimyasallar açısından zengindir ve hücre sağlığını destekler.

tere.jpg

TERE:

  • C vitamini, lif, folat, kalsiyum, demir gibi besin öğeleri içerir.
  • Hücre koruması sağlayarak kansere karşı koruyucu etki gösterir.
  • Düzenli tüketimle kan değerlerinde düzelme gözlemlenebilir.

Yeşil yapraklı besinler, içerdikleri vitamin, mineral ve antioksidanlarla vücut direncini artırabilir ve kansere karşı doğal bir koruma sağlayabilir. Ancak herhangi bir sağlık durumu veya tedavi süreci söz konusuysa, bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir.

İlgili Haberler