Bilim insanları, Yeni Zelanda'nın Kuzey Adası'nda 8.8 milyon yıllık bir yengeç türüne ait fosil bir pençe keşfettiler. Bilim insanları bu fosilin şimdiye kadar keşfedilmiş en büyük yengeç pençesi olduğunu belirtti.
Devasa boyutları nedeniyle, bu fosilin günümüz Güney Dev Yengeci'nin öncüsü olabileceği düşünülüyor. Güney Dev Yengeci, 12 kilogramdan daha ağır olabilen bir tür olarak ön plana çıkıyor. Keşfedilen yengeç pençesinin 22 santimetre boyutunda olduğu açıklandı.
FOSİLLER NASIL KORUNDU?
Fosiller, volkanik kül ve çamur gibi tortular tarafından gömülerek korunmuş. Bu sayede, milyonlarca yıl sonra bile detaylı şekilde inceleyebilmenin mümkün olduğu belirtiliyor.
YENİ TÜR: PSEUDOCARCİNUS KARLRAUBENHEİMERİ
Araştırmacılar, fosilleşmiş kabukluların yeni bir türü temsil ettiği sonucuna vardılar. Bu türe, fosilin toplayıcısı ve bağışçısı Karl Raubenheimer'in adı yani "Pseudocarcinus karlraubenheimeri" denildi.
BÜYÜK PENÇELERİN SIRRI
Bilim insanları, yengeçlerin büyük boyutlara ulaşmasını yırtıcı hayvanlara karşı korunma ihtiyacına bağlıyor. Büyük pençeler, hem avlanmak hem de savunmak için kullanılıyor.