Yeni Skoda Elroq yıl sonu satışa çıkıyor

Yeni Skoda Elroq yıl sonu satışa çıkıyor

Skoda, yıl sonunda piyasaya sürmeyi planladığı yeni elektrikli SUV modeli Elroq'un kamuflajlı görsellerini ve bazı teknik detaylarını paylaştı.

Volkswagen Grubu'nun ID. serisi, Audi Q4 e-tron, Audi Q5 e-tron ve Skoda Enyaq gibi modellerinde kullanılan MEB platformu üzerine inşa edilen Elroq, markanın Modern Solid tasarım felsefesini taşıyan ilk model olacak. Sürtünme katsayısının 0,26 olduğunu açıklayan Skoda, aracın aerodinamik yapısına vurgu yapıyor.

Giriş seviyesinde 125 kW (170 hp) elektrik motoru ve 55 kWsa batarya ile gelecek olan Skoda Elroq, bir üst seviyede ise 63 kWsa batarya ve 150 kW motor seçeneği sunacak. En güçlü versiyonlar olan 85 ve 85x'de 82 kWsa batarya kullanılacak. 85 modelinde 210 kW güç üreten elektrik motoru, 85x modelinde ise ön aksa yerleştirilen bir elektrik motoru ile toplamda 220 kW güç ve dört tekerlekten çekiş özelliği sunulacak.

Skoda, bu versiyonlar için 560 kilometreye kadar menzil vaadinde bulunuyor. Elroq'un bagaj hacmi ise 470 litre, koltuklar yatırıldığında ise 1580 litreye kadar genişleyebiliyor.