Yenisini alamayanlar Bit Pazarı'na koşuyor!

Yenisini alamayanlar Bit Pazarı'na koşuyor!

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

22-05-24-01gun-page-0001-001.jpg

EKONOMİK KRİZLE BİRLİKTE VATANDAŞ BİT PAZARINA YÖNELDİ

Osmaniye’de artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar, giyim ihtiyaçlarını karşılamak için ikinci el pazarlarına yönelmeye başladı. Halk arasında "Bit Pazarı" olarak bilinen bu pazarlarda yoğunluk yaşanıyor. Esnaf Yusuf Kaçmaz, "İki sene önce burada müşteri bulamazken şimdi mal yetiştiremiyorum. İnsanlar ucuz ürünlere yöneliyor," dedi. Emekli Ökkeş Akıncı ise, "Bazı ihtiyaçlarımızı karşılamak için geldik, ancak yeni ürünler pahalı. Burada fiyatlar daha uygun," diye konuştu.

Osmaniye’de Rahime Hatun Mahallesi'nde kurulan ikinci el pazarı, hayat pahalılığı nedeniyle alışveriş yapmak isteyenlerle dolup taşıyor. Esnaf, mağazalarda bin liraya satılan ürünlerin burada 100-200 liraya bulunabildiğini belirtiyor. Esnaf Ali Tunç, "Burası garibanların ekmek kapısı. Mağazalarda satılan ürünlerin fiyatları hızla artıyor, burada ise insanlar daha uygun fiyata ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar," dedi.

Pazara gelen bir vatandaş, "Durumu olmayan insanlar buradan alışveriş yapabiliyor. Bugün satranç takımı aldım 25 liraya, piyasada 100-150 lira," diye belirtti. Esnaf Yusuf Kaçmaz, "İnsanlar yeni ürünleri alamadığı için buraya geliyor. 100 liralık malı 20-30 liraya alıyorlar. Bu durum iyi bir şey değil, pahalılık nedeniyle kaliteyi bıraktılar, ucuz olsun yeter," dedi. Ayrıca, "Emekliler maaşları yetmediği için buradan alışveriş yapıyor. Mağazalarda 700-800 lira olan ürünler burada 200-250 lira," şeklinde konuştu.

Ali Kaçmaz ise, "Mağazada 400-500 lira olan eşya burada 100 lira. Pantolon, ayakkabı, çocuk arabası burada daha ucuz. Halk geçimini buradan sağlıyor. İkinci el eşyalar olmasa durum daha kötü olurdu," diyerek durumu özetledi.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...