Yerine kayyum atanan Hakkari belediye başkanına 19 yıl hapis

Yerine kayyum atanan Hakkari belediye başkanına 19 yıl hapis

Son dakika... Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’a 19 yıl hapis verildi.

Polisin operasyonla gözaltına aldığı, İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yargılandığı davanın karar duruşması başladı. Duruşmada ifade veren Akış “Yeniden iddianame hazırlanmasını talep ediyorum. FETÖ’cü bir savcının hazırladığı iddianame ile yargılanmak istemiyorum” dedi. Akış’a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ayrıca tutuklanma kararı çıkarıldı.

Akış hakkında 2014 yılında açılan davanın 61’inci duruşması bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. İki gündür Adliye binası önündeki polis yoğunluğu bu sabah daha da artırıldı. Adliyenin bulunduğu caddede çok sayıda zırhlı polis aracı konuşlandırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınıp yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın davada verdiği ifadede FETÖ’cü bir savcının hazırladığı iddianameyle yargılanmak istemediğini söyledi. Sözlerine devam eden Akış “Neden 4 ay önce değil, neden 1 yıl önce değil, neden 4 yıl önce yapılmadı bu yargılama? Bu yargılamanın siyasi olduğunu biliyorum.” dedi.

Gazeteci Ruşen Takva kendisine ait sosyal medya hesabından Mehmet Sıddık Akış’ın savunmasını paylaştı.

Söz konusu paylaşımlara göre Akış şu ifadeleri kullandı:
“Dönemin savcısının, polisinin, hakiminin FETÖ’cü olduklarını, hazırladıkları dosyanın siyasi olduğunu bugün gündeme alınan dosyanın da siyasi olduğunu biliyorum. Benim başım dik, 53 yaşındayım bunca yıldır mücadele ediyorum mücadele etmeye devam edeceğim.”

FETÖCÜ SAVCININ HAZIRLADIĞI İDDİANAME İLE YARGILANMAK İSTEMİYORUM

“Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm, bundan sonrada öyle yapacağım. Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Başım dik bir şekilde karşınızdayım. Yeniden iddianame hazırlanmasını talep ediyorum. FETÖ’cü bir savcının hazırladığı iddianame ile yargılanmak istemiyorum

Sizden tahliye ya da beraat talep etmiyorum. Sadece vicdanınıza bırakıyorum kararı. Ben bugüne kadar şerefimle, bu halkın tek kuruşuna dokunmadan görev yaptım.

NEDEN 4 AY ÖNCE YAPILMADI BU YARGILAMA?

Neden 4 ay önce değil, neden 1 yıl önce değil, neden 4 yıl önce yapılmadı bu yargılama? Bu yargılamanın siyasi olduğunu biliyorum.”

19 YIL HAPİS CEZASI

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ a yargılandığı davanın bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mehkemesi’nde görülen duruşmasında 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ayrıca tutuklanma kararı çıkarıldı.