Yeşilçam’ın acı günü! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Yeşilçam’ın acı günü! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu 84 yaşındaki Suphi Tekniker, hayatını kaybetti.

İstanbul Şehir Tiyatroları, tiyatro ve sinema dünyasının usta ismi Suphi Tekniker’in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Tekniker’in ölümü paylaşımda “1960’lı yıllardan itibaren tiyatro ve sinemaya önemli katkılarda bulunan oyuncu ve senarist Suphi Tekniker, 84 yaşında aramızdan ayrıldı. İstanbul Şehir Tiyatroları, Tekniker’in vefatını, "Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz" sözleriyle açıklandı.

Yeşilçam'ın usta oyuncusundan acı haber! Suphi Tekniker kimdir? | Türkiye Gazetesi

SUPHİ TEKNİKER KİMDİR?

Tekniker, İstanbul Şehir Tiyatroları’ndaki kariyerine 1960 yılında Kral Lear oyununda figüran olarak başladı. Tiyatro sahnesinde başroller oynayarak kendini kanıtlayan oyuncu, daha sonra Şener Şen, Kemal Sunal ve İlyas Salman gibi isimlerle birlikte çalıştığı filmlerde hem oyuncu hem de senarist olarak büyük başarılar elde etti. Sanatçı, bir röportajında "Dünyaya yeniden gelsem, yine tiyatrocu olurdum" sözleriyle tiyatroya olan bağlılığını dile getirmişti.

Yeşilçam'ın usta oyuncusundan acı haber! Suphi Tekniker kimdir? - 1. Resim

1940 yılında doğan Suphi Tekniker, Mersin Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden diploma aldı. Ancak, İstanbul Şehir Tiyatroları’na yönlendirilmesiyle hayatını tiyatroya adadı. Sinema kariyerine ise 1960 yılında "Cici Kâtibem" filmiyle adım attı. 1975’ten itibaren birçok filmin senaryosunu yazarak Türk sinemasına katkı sağladı.

Son dakika: Yeşilçam'ın usta oyuncusu Suphi Tekniker'den acı haber! Suphi Tekniker hayatını kaybetti! - Son Dakika Magazin Haberleri