Yeşilçam'ın efsane oyuncusu İzzet Günay'dan korkutan haber geldi

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu İzzet Günay'dan korkutan haber geldi

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden İzzet Günay, Bodrum Gümüşlük Mahallesi'nde yaşarken hastaneye kaldırıldı.

Bodrum'da tatilini geçiren İzzet Günay, bir düşme sonucu yaralanarak ambulansla özel bir hastaneye sevk edildi ve tedavi altına alındı.

Site yöneticisi İsmail Demirel, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, "İzzet Bey sabah erken saatlerde arkadaşlarıyla yürüyüş yaparken bir taşa takılıp düştü, ayak bileğinde bir zedelenme oldu ancak bilinci açık ve durumu iyi, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı" dedi.

366x218-izzet-gunay-kimdir-1516194962246.webp

İZZET GÜNAY KİMDİR?

21 Ağustos 1934 tarihinde İstanbul'da doğan İzzet Günay, Haydarpaşa Lisesi ve Deniz Lisesi mezun. İstanbul Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde çalıştıktan sonra, askerlik hizmetinin ardından linyit ticaretiyle ilgilendi. Dormen Tiyatrosu'na bir gazete ilanı aracılığıyla başvurarak kabul edilmiş ve "Karaağaçlar Altında" adlı oyunda küçük bir rolle profesyonel oyunculuğa adım attı. Daha sonra çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı.

illololoo-1712065993-731.jpg

1958 yılında Kemal Film yapımı "Kırık Plak" filminde Zeki Müren'in şoförü rolüyle sinemaya adım atan İzzet Günay, birkaç filmde küçük roller üstlendikten sonra "Varan Bir" filmiyle başrol oyunculuğuna geçiş yapmış ve sinema kariyerinde önemli bir yol katetti.

Yeşilçam Sineması'nın duayen isimlerinden biri olan İzzet Günay, 100'ün üzerinde film ve dizide rol aldı. Ekonomik nedenlerle kısa bir süre klasik Türk Sanat Müziği dalında solistlik yaptı ve sahne aldı. Ayrıca antikacı dükkânı işletmiştir. 2005 yılından sonra Yeşilçam Sineması belgesel konseptinde çekilen filmlerde kendi ismiyle yer aldı.

kapak-102310.jpg