Yıldırım çarptı! Tedavi için inek gübresiyle kaplanınca boğularak öldü

Yıldırım çarptı! Tedavi için inek gübresiyle kaplanınca boğularak öldü

Tüm dünya bu haberi konuşuyor.... Yıldırım çarpmasına rağmen hayatta kalan iki kişiyi tedavi amacıyla inek gübresinin altına yatırdı. Neredeyse boğularak ölüyorlardı. İşte Hindistan’da yaşanan olayın perde arkası...

Pamara köyünde yaşayan Binod ve Gokula Podh isimli iki adam, pazar dönüşünde yıldırım çarpması sonucu Binod'un hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bir olay yaşadı. Köylüler ise yıldırım çarpmasını tedavi etmek amacıyla ikiliye inek gübresiyle kapladılar.

Sundargarh ilçesine bağlı Pamara köyünde yaşanan olayda, Binod ve Gokula Podh isimli iki adamın üzerine yıldırım düştü.

1

İki adam mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başardıktan sonra, köylüler inek gübresinin iyileştirici özelliklere sahip olduğuna inanarak, ikiliyi iyileştirmek için gübreyle temasa geçirdi.

Kafası dışarıda kalacak şekilde tüm vücudu hayvan pisliğine bulanan ikiliden Binod nefessiz kalarak yaşamını yitirdi. Ardından Gokula hastaneye kaldırıldı ve uygulanan tedavi ile hayata yeniden döndürüldü.

2

İNEK GÜBRESİNİN FAYDASI VAR MI?

İnek gübresinin insan üzerinde herhangi bir faydası yoktur. Yalnızca besin maddeleri sağlamasıyla bitkiler için oldukça faydalıdır. Ayrıca, hava sirkülasyonuna izin verir ve toprağın nemli kalmasını sağlayarak mikrobik hareketi kontrol altında tutar. Bununla birlikte, materyallerin dıştan içeriye doğru döngüsünü azaltarak toprağın havalanmasını ve sıcaklığın artmasını sağlar. Bu özellikleriyle kompost, toprak verimliliğini artırır ve bitki sağlığını destekler.