YKS öncesi bal ve reçel tüketmek başarısızlığa sebep olur mu?

YKS öncesi bal ve reçel tüketmek başarısızlığa sebep olur mu?

Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, sınav günü öncesinde öğrencilerin beslenme alışkanlıklarına dair önemli ipuçları vererek, bal ve reçel gibi hızlı kan şekerini etkileyen yiyeceklerin sınav başarısını olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

Bu yıl 3 milyondan fazla adayın katılacağı 2024-YKS öncesinde, öğrencilerin sınav sabahı dikkat etmeleri gereken beslenme önerileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Aktepe, özellikle kuru baklagil tüketimine dikkat çekerek, bunun sınav öncesi sindirim sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Sınav günü öncesinde uygun bir beslenme düzeni izlemenin önemine değinen Aktepe, öğrencilere sınav günü kahvaltılarında dikkatli olmalarını ve kan şekerini dengede tutacak besinleri tercih etmelerini önerdi.

Kuru baklagil tüketiminin, özellikle gaz ve sindirim sorunlarına neden olabileceğini vurgulayan Aktepe, öğrencilere sınav öncesi kuru baklagil tüketiminden kaçınmalarını tavsiye etti. Aktepe, öğrencilere sınav öncesi sağlıklı ve dengeli bir kahvaltı yapmalarını, ancak kan şekerini hızlı yükseltecek besinlerden kaçınmalarını önerdi.

Beslenme alışkanlıklarının sınav başarısını etkileyebileceğine dikkat çeken Aktepe, öğrencilerin sınav öncesi dengeli bir kahvaltı yapmalarını ve kan şekerini dengede tutacak besinleri tercih etmelerini tavsiye etti. Bu çerçevede, kahvaltıda yumurta, et veya tavuk gibi protein kaynaklarının yanı sıra az yağlı ve sindirimi kolay yiyeceklerin tercih edilmesini önerdi.

Aktepe ayrıca, sınav öncesi öğrencilere fazla kafein alımından kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunarak, fazla kafein tüketiminin sınav sırasında rahatsızlık yaratabileceğini ve sınav performansını olumsuz etkileyebileceğini belirtti.