Yolcu uçağı kabin basınç arızası nedeniyle acil iniş yaptı

Yolcu uçağı kabin basınç arızası nedeniyle acil iniş yaptı

SunExpress’e ait uçakta meydana gelen kabin basınç arızası nedeniyle pilotu acil durum bildirdi. Uçak Varşoya Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi.

Varşova Havalimanı'nda akşam saatlerinde, kabin basınç arızası yaşayan bir uçak acil iniş yaptı. Olay, pilotun Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçerek acil iniş için öncelik istemesiyle başladı.

Pilotun talebi üzerine havalimanında itfaiye ve sağlık ekipleri hızlı bir şekilde apronda hazır bekletildi. Kabin basınç arızası nedeniyle tehlike yaşayan uçak, sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Yolcular ve mürettebat arasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, uçak iniş sonrası teknik incelemeye alındı.

Varşova Havalimanı yetkilileri, olayın hızlı ve etkili bir şekilde yönetildiğini belirterek, benzer durumlar için tüm önlemlerin alındığını ve acil müdahale ekiplerinin her zaman hazır olduğunu vurguladı. Yolcuların tahliyesi sırasında herhangi bir panik yaşanmadığı ve herkesin güvenli bir şekilde terminale alındığı bildirildi.

Uçak, teknik ekipler tarafından detaylı bir incelemeye tabi tutulurken, uçuş güvenliği için gerekli tüm kontrollerin yapılacağı açıklandı.

İlgili Haberler