YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı! İşte seçimin yenileneceği yerler…

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı! İşte seçimin yenileneceği yerler…
YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını ve seçimin tekrarlanacağı yerleri açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin sonuçları açıkladı. Yener ayrıca seçimlerin yenileneceği yerleri de duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, Aksaray Güzelyurt, Kayseri Pınarbaşı, Şanlıurfa Hilvan ilçeleri ile Sivas Yıldızeli ve Güvenkaya, Dersim Mazgirt ve Akpazar, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran ve Aksaray Merkezsal beldelerinde seçimler yenilenecek.

Ahmet Yener ayrıca seçimlere katılım oranları hakkında da bilgi verdi. İl Genel Meclisi Üyeliği için kayıtlı seçmen sayısının 13 milyon 563 bin 800 olduğunu ve katılım oranının yüzde 80.09 olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise 47 milyon 867 bin 134 seçmenin kayıtlı olduğunu ve katılım oranının yüzde 78.12 olduğunu açıkladı.

BÜYÜKŞEHİR SEÇİMİ

Seçim sonuçlarına göre, 30 büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde CHP'nin 14, AKP'nin 12, Yeniden Refah Partisi'nin 1, DEM Parti'nin 3 belediyeyi kazandığı ifade edildi.

İL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

İl belediye başkanlığı seçimlerinde ise CHP'nin 21, AKP'nin 12, Büyük Birlik Partisi'nin 1, Yeniden Refah Partisi'nin 1, DEM Parti'nin 7 ve MHP'nin 8 belediyeyi kazandığı açıklandı.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

İlçe belediye başkanlığı seçimlerinde AKP'nin 346, CHP'nin 314, MHP'nin 114 belediyeyi kazandığı belirtildi. Belde belediye başkanlığı seçimlerinde ise AKP'nin 168, CHP'nin 60, MHP'nin 96 belediyeyi kazandığı aktarıldı.

BELDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Yener ayrıca belde belediye başkanlığı seçimlerinde de AKP’nin 168, CHP’nin 60, MHP’nin 96, Yeniden Refah Partisi’nin 24, DEM Parti’nin 10, İYİ Parti’nin 7, Büyük Birlik Partisi’nin 6, SOL Parti’nin 1, Memleket Partisi’nin 1, Demokratik Sol Parti’nin 1, HÜDAPAR’ın 1, Demokrat Parti’nin 3, DEVA’nın 3, Saadet Partisi’nin 3 ve Bağımsız Parti’nin 2 belediyeyi kazandığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar