Yumurtalıklarındaki tümörden 5 yıl sonra kurtuldu! Türk hekimlerini öve öve bitiremedi

Yumurtalıklarındaki tümörden 5 yıl sonra kurtuldu! Türk hekimlerini öve öve bitiremedi

Kırgızistan’ın başkentinden Antalya’ya karın ağrısı şikayetiyle gelen ve yumurtalıklarında tümör tespit edilen Kırgız hasta, başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Tedavisinin sonrasında yüzü gülen 71 yaşındaki Khaırrınısa Razıeva, doktorunu Kırgızlara özgü "Elleri altın" sözüyle övdü.

Bişkek'te yaşayan 71 yaşındaki Khaırrınısa Razıeva, şiddetli karın ağrısı şikayeti için ülkesinde çözüm bulamayınca, sağlık turizmi açısından başarılı operasyonlarıyla tanınan Antalya’ya geldi. Özel Vitale Hastanesi’ni tercih eden Razıeva'nın tedavisini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Fuat Şengör üstlendi. Yumurtalıklarında tümör bulunan Razıeva, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Ameliyat sürecini "Gözümü kapadım, ameliyata girdim; gözümü açtım, odadayım. Hemen yürümeye başladım, sanki hiç ameliyat olmamış gibiydim. Ali Fuat hocanın elleri altın, çok minnettarım" sözleriyle anlattı.

“GÖZÜMÜ KAPADIM AMELİYATA GİRDİM”

Antalya’ya gelininin tavsiyesiyle geldiğini belirten Khaırrınısa Razıeva, “Antalya’yı gelinim tavsiye etti. İlk olarak bir hastaneye gittik, faydasını göremedik. Bir arkadaşım Vitale Hastanesi’ni önerdi. Sol tarafımda karın ağrım vardı, çok rahatsızdım. Yapılan tetkiklerde rahim ve bağırsak arasında enfeksiyon tespit edildi. Opr. Dr. Ali Fuat Şengör tedaviyi gerçekleştirdi.

Gözümü kapadım, ameliyata girdim; gözümü açtım, odadaydım. Hiçbir şey olmamış gibi hemen yürümeye başladım, çok rahattım. Ameliyat çok başarılı geçti, hemen yemek yemeye başladım. Kontrollerim devam ediyor, çok iyiyim” diye konuştu.

ANTALYA’NIN İKLİMİ ŞİFA OLDU

Razıeva, kontrolleri tamamlandıktan sonra üç ay daha Antalya’da kalacağını, şehrin ikliminin sağlığına iyi geldiğini belirtti. “Tedavim tamamlandıktan sonra üç ay kalacağım ve dinleneceğim. Buranın iklimi çok güzel, şekerim ve tansiyonum iyi. Kendimi çok iyi hissediyorum. Antalya’yı çok sevdim, burası evim gibi oldu. Türk hekimleri çok iyi, Ali Fuat hocanın elleri altın, çok minnettarım. Artık kim sorarsa bu hastaneyi ve Ali Fuat hocayı tavsiye edeceğim. ‘Böyle bir doktor ve hastane var, elleri altın mutlaka iyileştirecek’ diyeceğim” dedi.

5 YILLIK ŞİKAYETE TÜRK HEKİMİ SON VERDİ

Khaırrınısa Razıeva’nın ameliyatını gerçekleştiren Opr. Dr. Ali Fuat Şengör, hastanın yaklaşık beş yıldır baş dönmesi, karın ağrısı ve halsizlik şikayetleriyle mücadele ettiğini belirtti. Şengör, “Hastamız kilo kaybı, baş dönmesi, halsizlik şikayetleriyle geldi, yaklaşık beş yıldır bu şikayetleri çekiyormuş. Muayeneler sonucunda yumurtalıklarında bir tümör olduğunu tespit ettik, kapalı bir yöntemle cerrahi müdahalede bulunarak sağlığına kavuşturduk. Yaklaşık bir ay tedavi süreci oldu, ardından medikal tedavi devam etti.

Sağlıklı bir şekilde memleketine göndereceğiz. Sadece altı ayda bir ve yılda bir gerçekleşecek rutin kontrollerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

"ANNE OĞUL İLİŞKİSİ KURDUK"

Opr. Dr. Ali Fuat Şengör, Türkiye’nin son yıllarda diğer ülkelerin kötü propaganda yapması nedeniyle sağlık turizminde aksaklıklar yaşadığını belirtti. Ancak başarılı operasyonların sağlık turizmini olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı ve Kırgız hasta ile aralarındaki duygusal bağı şu şekilde anlattı: “Yüz güldürücü sonuçlarla karşılaşmamız durumunda, bunu Türk sağlık turizmi ve Türk hekimleri açısından başarı olarak görüyoruz.

Bu tür hastaların kazanımıyla sektörümüz büyümeye devam edecek. Hastamıza gerekli tıbbi müdahalenin dışında Türk hekimlerinin şefkatli yaklaşımını da sergiledik. Hastamızla doktor-hasta ilişkisinden öte, anne-oğul ilişkisi gibi yoğun bir duygusal bağ kurduk, devamlı arayıp soruyor.”