Yunus Emre vefatının 703’üncü yılında kabri başında anıldı

Yunus Emre vefatının 703’üncü yılında kabri başında anıldı
Yunus Emre'nin vefatının 703. yıl dönümü, Mihalıççık'ın Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan kabri başında büyük bir anma ile kutlandı. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un da aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet, trenle kabrin bulunduğu yere ulaştı.

Vali Aksoy, Yunus Emre Külliyesi ve Mezarı Karşılama Merkezi'nin açılışına katılarak şunları söyledi: "Yunus Emre'yi anma gününde böylesine özel bir açılış gerçekleştirmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Yunus Emre için her yıl düzenlenen etkinlikler için böyle bir karşılama merkezinin gerekliliği ortadaydı. Bu merkezin Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılması ise ayrıca memnuniyet verici. Bu vesileyle Yunus Emre Enstitüsü'ne teşekkür ediyor, açılışını gerçekleştireceğimiz bu mekanın hayırlı olmasını diliyorum."

Daha sonra Vali Aksoy ve beraberindekiler, Yunus Emre Külliyesi imamı eşliğinde Yunus Emre'nin 3 kabrini ziyaret etti. İmam, kabirlerin ve değiştirilme nedenlerinin kısa bir açıklamasını yaparak Yunus Emre için dua etti. Ardından protokol üyeleri etkinlik alanına geçerek günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirdi.

AKP Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Yunus Emre'yi anma etkinliğinde şu ifadeleri kullandı: "Yunus Emre'nin 'Sevelim, sevilelim' düsturunun toplumlar arası hoşgörü ve anlayışın sembolü olduğunu bir kez daha hatırlamalıyız. Yunus Emre'nin dizeleri, insani değerlerin ve ahlaki erdemin vurgusunu yapar. O, insanı merkeze alarak, farklılıklarımızla birlikte yaşamamız gerektiğini, karşılıklı saygı ve sevginin önemini göstermiştir. Şehrimiz de Yunus Emre'nin mirasını yaşatma konusunda önemli bir role sahiptir. Yunus Emre'nin felsefesi, bizi insan olmanın özüne, temel erdemlere geri döndürür."

Bu anlamlı etkinlik, Yunus Emre'nin değerlerini yaşatma ve gelecek nesillere aktarma konusundaki kararlılığın bir ifadesi olarak görülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar