Yüzde 40'lık vergi geri çekildi. Otomobil devinden Türkiye kararı

Yüzde 40'lık vergi geri çekildi. Otomobil devinden Türkiye kararı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Haziran ayında Çinli otomobil markalarına yönelik planlanan yüzde 40 vergi uygulaması iptal edildi.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Haziran ayında Çinli otomobil markalarına yönelik planlanan yüzde 40 vergi uygulaması önce iptal edildi, ancak daha sonra yeniden düzenlendi.

47082.jpg

Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve artık Çin menşeli otomobiller için ek vergi istisnası getirildi. Bu kararın ardından, Çinli otomotiv devi BYD'nin Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı duyuruldu.

23-001.jpg

VERGİDEN MUAF TUTULACAK

Cumhurbaşkanı kararıyla, Çin'den ithal edilen içten yanmalı ve hibrit binek otomobillere ek gümrük vergisi uygulanmasına karar verilmişti. Ancak yatırım teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilen Çin menşeli otomobil ithalatında bu ek vergi uygulanmayacak. Bu düzenlemeyle Türkiye'de yatırım yapmış olanlar vergiden muaf tutulacak.

123.jpg

TÜRKİYE'YE 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi BYD'nin, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.

byd-seal-ev-2023-01-20220502163605-1600x900-1.jpg

BYD, daha önce Macaristan'da kurmayı planladığı fabrikanın ardından Türkiye'de ikinci bir fabrika açacak. Yatırımın Manisa'da gerçekleştirilmesi planlanıyor, yetkililer tarafından açıklandı.