Dünyada her konuda olduğu gibi, küresel salgında da fakir ülkeler, toplumlar geri plana itiliyor. Birleşmiş Milletler'in ve Dünya Saülık Örgütü'nün çağrılarına rağmen, korona virüs aşıları, öncelikli olarak zengin ülkelere gönderildi.
DÜŞÜK GELİRLİ ÜLKELER AŞIYA ULAŞAMIYOR
"Uluslararası Af Örgütü", "Küresel Adalet Şimdi" ve Oxfam gibi uluslararası sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu "Halkın Aşı İttifakı" adlı kuruluş, düşük gelirli ülkelerin aşıya erişimine ilişkin uyarıda bulundu.
8 AŞI ÜRETİCİSİ ZENGİN ÜLKELERE ÇALIŞIYOR
Önde gelen 8 aşı üreticisinin ülkelerle yaptığı anlaşmaya ilişkin verileri analiz eden kuruluşun açıklamasına göre, varlıklı ülkeler 2021'in sonuna kadar nüfuslarının üç katı kadar insan için aşı satın almak üzere üreticilerle anlaştı.
YÜZDE 53 ORANINDA AŞI SİPARİŞİ
Yüksek gelirli ülkelerin nüfusu, dünya nüfusunun yüzde 14'ünü oluştursa da üretilecek umut vadeden aşıların şimdiden yüzde 53'ünü satın aldı.
5 KAT FAZLA AŞI SİPARİŞİ
Fazladan aşı alan ülkelerin başında Kanada bulunuyor. Kanada'nın, nüfusunu 5 kez aşılayacak miktarda aşı satın aldığı belirtildi. Avrupa Birliği (AB) de yaklaşık 450 milyon nüfuslu AB ülkeleri için şimdiden 2 milyar doz aşı anlaşması yaptı.
Elon Musk’a ait SpaceX’in roketi deneme sırasında böyle patladı
Zonguldak'ta Çağla Çiçek eski erkek arkadaşı Ufuk Ö. tarafından bıçaklandı!
Yeni tanıtılan milyon dolarlık uçağın Türkiye'den ilk siparişini Cengiz Holding verdi