Zeytinyağı fiyatında büyük düşüş

Zeytinyağı fiyatında büyük düşüş

Zeytinyağı fiyatlarının son zamanların en düşük fiyata kadar gerilemesi vatandaşların yüzünü güldürdü. İşte güncel zeytinyağı fiyatları...

Aydın, Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretiminde önde gelen bir bölge olup, son zamanlarda dünya genelindeki olaylar ve ihracat kısıtlamaları nedeniyle zeytinyağı fiyatlarında belirgin bir düşüş yaşandı.

Zeytinyaginin Fiyati Cakildi 473593 Cd285B9Cd19Df37F47049Ab55Beee171

“ÜRETİCİMİZİN ELİNDE ÇOK MİKTARDA ZEYTİNYAĞI YOK”

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, geçen sezon Türkiye'de ve dünyada yaşanan kuraklık sebebiyle zeytinyağı fiyatlarında ciddi yükselişler olduğunu belirterek, TARİŞ'in açıkladığı 285 lira fiyatının piyasada ortalama 250 liraya gerilediğini ifade etti ve dünya piyasasındaki zeytinyağı fiyatlarının düşmesi ile birlikte bu düşüşte etkili olduğunu söyledi.

Zeytinyaginin Fiyati Cakildi 473593 D61Eb1628Fcfadc7Cb9Daabaecb8Bb44

“YASAK ÇÖZÜM DEĞİL”

Zeytinyağı fiyatlarının gerçek değeri yansıtmadığını belirten Kendirlioğlu, yüksek girdi maliyetleri nedeniyle üreticilerin para kazanamayacağını ve zeytin hasadını durdurabileceğini ifade etti. Ayrıca, dökme zeytinyağı ihracatındaki yasağın kaldırılması gerektiğini savunarak, ambalajlı ürünlerin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı ve yeni zeytin sezonunun geçmiş yıllara benzer şekilde ilerlemesini beklediklerini dile getirdi.

İlgili Haberler