30 liraya satılık ev fırsatı: Tek bir şartı var

30 liraya satılık ev fırsatı: Tek bir şartı var
Fransa’nın Saint-Amand-Montrond kasabasında iki katlı, 77 metrekarelik bir ev 1 euroya (34,82 TL) satılıyor. Ancak satın alan kişinin kasabada yaşamayı ve 136 bin dolarlık (4.429.329 TL) tadilat masrafını ve kasabada yaşamayı kabul etmesi gerekiyor.

Son birkaç yıldır, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin harabeye dönen ve terk edilmiş mülkleri çok ucuza sembolik bir fiyata satılması popüler hale geldi. Yapılan bu uygulamanın amacı ise azalan nüfusları tersine çevirmek ve alıcıları çekmeye yardımcı olmak. İtalya'da bulunan birkaç kasaba ise bunu birkaç kez yaptı. CNBC’nin haberine göre şimdiyse Fransa'da bu uygulamayı yapıyor.

Fransa'daki Saint-Amand-Montrond kasabası, iki katlı 77 metrekarelik bir evi 1,07 dolara veya 1 euro satıyor. İki katlı olan bu evde bir buçuk banyo ve iki yatak odası bulunuyor. Ouest France'a göre, mülk aynı zamanda bir avlu ve garaja sahip ve kasabanın merkezinde yer alıyor.

456.jpg

Saint-Amand-Montrond'da 1 Euroya satılan bir ev, yenileme gerektiren eski binaların yeniden canlandırılması ve boş konutların azaltılması amacıyla belediye tarafından sunulan bir fırsat olduğu öne sürülüyor. Yenileme maliyeti yaklaşık 136.180 dolar olarak tahmin edilen bu evin, 12 yıldır boş olduğu için ciddi bir tadilata ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

Kasabanın Şehir Planlama Başkan Yardımcısı Francis Blondieau, yeni ev sahibinin Saint-Amand-Montrond'da yaşamayı ve kasaba yaşamına katılmayı hedefleyen ciddi bir aday olmasını istediklerini ifade ediyor. Evin yeni sahibinin evde en az 10 yıl yaşaması gerekecek ve mülkü ikinci bir ev ya da kiralama amacıyla kullanmak isteyen başvurular reddedilecek.

253.jpg

Başvurular 1 Nisan'da açıldı ve 15 Haziran'a kadar kabul edilecek. Adayların başvuru paketlerinde yenileme planlarını ve finansmanla ilgili bilgileri paylaşmaları gerekiyor. Ayrıca, zorunlu olmasa da, başvurularla birlikte mülkün planını detaylandıran bir ön yazı sunmak öneriliyor.

Potansiyel alıcılar 15 Mayıs'tan itibaren mülkü ziyaret edebilirler. Seçim süreci sonunda, kasaba yönetimi yeni ev sahibini Eylül ayına kadar belirlemeyi ve Ocak 2025'te tapuları imzalamayı umuyor. Tapu imzalandıktan sonra, tadilatların beş ay içinde başlaması ve Temmuz 2028'e kadar tamamlanması gerekiyor.

541.webp

Seçilen alıcı, yenileme için mali yardım başvurusunda bulunma hakkına sahip olacak, ancak bu yardımı alabilmek için işlerinde yerel ustaları kullanmak gibi çeşitli kriterleri karşılamaları gerekecek.

Saint-Amand-Montrond, bu programı ikinci kez gerçekleştiriyor. İlk program 2021'de gerçekleşmiş ve 90'dan fazla başvuru almıştı. İlk mülk, mülkü daha önce hiç görmeyen bir aileye gitmişti ve yenileme çalışmaları 2025 yılına kadar tamamlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar