Doğa Bekleriz'den yıllar sonra gelen Tarık Akan itirafı! Kendisini...

Doğa Bekleriz'den yıllar sonra gelen Tarık Akan itirafı! Kendisini...
90'lı yıllarda gösteri dünyasının aranan yüzlerinden biri olan Doğa Bekleriz, artık sakin bir hayatı tercih ediyor. Mersin'de yaşayan Bekleriz'in yıllar sonra yaptığı Tarık Akan itirafı, hayli bir şaşırttı.

Podyumların aranan ismi olduktan sonra başlayan kariyeri, Çarkıfelek gibi televizyon programlarında boy göstererek devam eden Doğa Bekleriz daha sonra oyunculuğa adım atarak Aynalı Tahir, Yıkılmadım ve 'Koçum Benim' gibi dizilerde rol aldı.

yyp.jpg

Şimdilerde kameralardan uzak bir hayatı tercih eden Doğa Bekleriz 9 yıl önce Mersin'e yerleşti. Bekleriz, bir yemek programı için Mersin'e geldiğini ve bu şehri çok sevdiğini belirterek buraya taşındığını açıkladı. Eşiyle tanışmasının da taşınmasından bir yıl sonra gerçekleştiğini söyledi. Bekleriz, evliliği nedeniyle taşındığı düşünülse de asıl sebebinin Mersin'e olan sevgisi olduğunu dile getirdi. Şu anda Mersin'de defile organizasyonları ve koreografi işleriyle uğraştığını belirtti.

yuuy.jpg

“KENDİSİNİ HİÇ SEVEMEDİM”

Tarık Akan ile olan deneyimine gelince, Bekleriz, "Allah rahmet eylesin ama onu hiç sevemedim" dedi. Sette farklı bir tutumla karşılaştığını ve bu durumun mankenlik geçmişinden kaynaklanabileceğini ifade etti. Bekleriz, Tarık Akan'ın sette olumlu bir deneyim yaşamadığını ve kendisine yönelik olumsuz davranışlar sergilediğini söyledi. Benim için sadece, filmlerde gördüğüm Tarık Akan kıymetlidir. Rahmetli bir insanın arkasından bunları söylediğim için üzgünüm ama olumsuz şeyler yaşadım” ifadelerini kullandı.

YEŞİLÇAM’IN USTA SANATÇISI TARIK AKAN KİMDİR

Sinema dünyasının unutulmaz isimlerinden biri olan Tarık Akan, 1949'da Gümüşhane'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Bakırköy'de tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde eğitim aldı.

111 FİLMDE ROL ALDI

Oyunculuğa olan ilgisi, 1970 yılında Ses dergisinin düzenlediği bir yarışmaya katılmasıyla başladı ve bu yarışmada birincilik ödülü kazandı. Kariyeri boyunca toplam 111 film ve 4 dizi projesinde yer aldı. Özellikle Rıfat Ilgaz'ın eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı filmiyle büyük bir çıkış yakaladı ve Türk sinema tarihine damga vurdu.

640xauto-002.webp

AH NEREDE FİLMİYLE ADINDAN SÖZ ETTİRDİ

1974'te Ertem Eğilmez'in yönettiği Hababam Sınıfı filminde Damat Ferit karakterini canlandıran Akan, filmle büyük bir başarı elde etti. Ardından Gülşen Bubikoğlu ile birlikte oynadığı Ah Nerede gibi romantik-komedi filmleriyle de adından söz ettirdi.

KİMİNLE EVLENDİ

Özel hayatına gelince, 1986'da Yasemin Erkut ile evlendi ve bu evlilikten Barış Zeki Üregül adında bir oğlu dünyaya geldi. 1989'da boşandılar. Daha sonra Acun Günay ile birlikte yaşamaya başladı.

TARIK AKAN’IN HASTALIĞI NEYDİ

Ne yazık ki, kanser hastalığına yakalanan Tarık Akan, 16 Eylül 2016'da İstanbul'da hayatını kaybetti. O ölümüyle Türk sinemasının büyük bir kaybını yaşadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar