Dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın Balkan Keman Festivali"nde konser verdi

Dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın Balkan Keman Festivali"nde konser verdi
Edirne, Türkiye - Dünyaca ünlü keman virtüözü, besteci ve akademisyen Cihat Aşkın, Edirne'de düzenlenen "1. Uluslararası Balkan Keman Festivali"nde unutulmaz bir performans sergiledi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen muhteşem konserde, Aşkın, İspanyol şef Eduardo Gonzalez Lopez yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası ile bir araya geldi.

Kemanın büyülü sesiyle salonu dolduran Aşkın, şef Lopez ve Balkan Senfoni Orkestrası eşliğinde seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. Konser sonunda Aşkın, şef Lopez ve orkestra üyeleri sahneye büyük alkışlar eşliğinde çağrıldı ve izleyicilerin coşkulu tezahüratları arasında teşekkürlerini sundular.

TÜ Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, konser sonunda sanatçılara çiçek takdim ederek onların performanslarından dolayı tebrik etti. Zafer, festivalin ikinci konserinde "dünya yıldızlarının" sahnede yer aldığını belirtti.

Festivalin dünya çapındaki sanatçıları ağırlamasından büyük gurur duyduklarını ifade eden Zafer, "Trakya Üniversitesi, hem eğitim hem de akademik açıdan önemli bir merkez konumunda. Bu tür etkinliklerin, hem sanatsal anlamda hem de bölgenin kültürel gelişimine katkı sağladığına inanıyoruz" dedi.

Bu önemli etkinlik, sanatın uluslararası arenada birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koyarken, Cihat Aşkın gibi dünya çapında tanınan sanatçıların katılımıyla Edirne, klasik müzik tutkunlarının unutulmaz anılarına ev sahipliği yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar