Gazze'de toplu mezar bulundu: Onlarca Filistinliyi buldozerle ezip...

Gazze'de toplu mezar bulundu: Onlarca Filistinliyi buldozerle ezip...
Güney Gazze'deki Han Yunus kentinde yer alan Nasser Hastanesi'nde bulunan toplu mezarda 190 Filistinlinin cesedi çıkarıldı.

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki sivillere yönelik saldırıları sürerken, dünya bu vahşete sessiz kalmaya devam ediyor. Bölgenin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan Nasser Hastanesi'nde bugün, İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinlilere ait toplu mezar bulundu.

Filistin Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, Nasır Hastanesi'nin avlusunda bulunan toplu mezardan en az 190 Filistinlinin cansız bedeninin çıkarıldığını açıkladı. Basal, toplu mezardaki Filistinlilerin şubat ayında hastaneye düzenlenen baskın sırasında öldürüldüğünü belirtti ve cansız bedenlerin büyük bir kısmının çocuk ve kadınlara ait olduğunu ifade etti.

uki.jpg

"ONLARCA BEDENİ BULDOZERLERLE EZDİ VE GÖMDÜ”

Filistin Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, hastane avlusunda gömülü çok sayıda cansız beden bulunduğunu ve arama çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Basal, "İsrail güçleri, hastaneden çekilmeden önce onlarca bedeni buldozerlerle ezip gömdü" ifadelerini kullandı.

Basal, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgelerden çekildikten sonra yaklaşık 2 bin Filistinlinin kayıp olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, "Gözaltına mı alındılar, yoksa gömüldüler mi? Yoksa bilinmeden mi ortadan kayboldular?" şeklinde konuştu.

ljop.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar