Kulüpler Birliği Büyükekşi ile görüşecek! Hangi kulüpler katılmayacak

Kulüpler Birliği Büyükekşi ile görüşecek! Hangi kulüpler katılmayacak
Kulüpler Birliği Vakfı'nın oluşturduğu heyet, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile seçim gündemli bir görüşme yapacak. Toplantıya 3 büyük kulüp ise katılmayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği Vakfı arasındaki seçim süreci, heyecan dolu gelişmelere sahne olmaya devam ediy

Sports Digitale Genel Yayın Yönetmeni Yağız Sabuncuoğlu'nun sosyal medya hesabından aktardığına göre, Spor Spor Kulüpler Birliği, TFF ile görüşmek üzere özel bir heyet oluşturdu ve heyetin başkanlığını Galatasaray Başkanı Dursun Özbek üstlendi.

662379161c0fa924-w1200xh800.webp

3 KULÜP KATILMAYACAK

Heyette Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan temsilcinin olmaması dikkat çekerken, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve Kasımpaşa'dan Fatih Saraç heyete katılan isimler arasında yer aldı.

Ancak, heyete seçilen Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Fenerbahçe ile pazartesi günü oynanacak maç nedeniyle katılımını erteledi.

Kulüpler Birliği'nin oluşturduğu heyet, 22 Nisan Pazartesi günü saat 16.00'da TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya gelerek istifasını talep edecek.

Ayrıca, birlik heyeti seçim tarihinin 18 Temmuz'dan haziran başına çekilmesini bir kez daha talep edecek. Aksi halde, belirlenen süreç ve prosedürler doğrultusunda hareket edilecek.

yagiz.jpg

KULÜPLER BİRLİĞİ’NDEN TFF’YE ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yönetimindeki kriz, birçok kulübün çözüm üretememe ve krizler çıkarma eğilimlerine karşı artan bir tepkiyle karşılanmıştı. Özellikle Mehmet Büyükekşi liderliğindeki TFF'nin değişmesi gerektiği yönünde sesler yükselirken, TFF için erken seçim çağrısı yapılmıştı.

1706896-jpg.webp

İstifa çağrılarına rağmen TFF yönetimi, değişim için belirlenen olağan süreç olan 18 Temmuz tarihine işaret ediyor olsa da, kulüpler erken seçim talebinde ısrar ediyor. Kulüpler Birliği'nin paylaştığı açıklamada, seçimin haziranın ilk haftasında yapılmasının "elzem" olduğu vurgulanmıştı

Açıklamada, liglerin mayıs ayında sona erdiği ve haziran ayında futbol sezonunun yeniden başladığı hatırlatılarak, spor kulüplerinin mali takviminin 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında olduğu belirtiliyor. Bu çerçevede, Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nda yapılması gereken değişikliklerin bu takvime uygun olarak yapılmasının kaçınılmaz olduğu ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar