Trabzonspor'un Kayserispor galibiyetinin sırrı ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Trabzonspor'un Kayserispor galibiyetinin sırrı ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Kayserispor'u 2-1 mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

TRABZONSPOR'UN KAYSERİSPOR GALİBİYETİNİN SIRRI NE?

Geçtiğimiz hafta Akyazı'da Sivasspor'a 1-0 kaybeden Trabzonspor, ligin ilk yarısında yine kendi sahasında aynı skorla diz çöktüğü Kayserispor deplasmanındaydı..

Mahmoud Trezequet, Hüseyin Türkmen, Mehmet Can Aydın, Ognjen Bakic ve Filip Benkovic'in kadroda olmadığı bordo-mavililerde Teknik Direktör Abdullah Avcı ön libero Batista Mendy'yi yine stoper pozisyonunda görevlendirmiş; Umut Güneş'in yerinde Nicolas Pepe'ye, Mahmud Trezequet'nin yerinde Taxiarchis Fountas'a, santrfor bölgesinde de Enis Destan'a forma vermişti..

Golcüler Paul Onuachu ve Umut Bozok'un yanı sıra Mislav Orsic de yedekler arasındaydı..

Beşiktaş'tan kovulduktan sonra paldır küldür Kayserispor'un başına getirilen Burak Yılmaz da orta saha kurgusunda Otabek Shukuroc, Mehdi Bourabia ve Kartal Kayra Yılmaz'a görev vermiş; Miguel Cardoso, Aylton Boa Morte ve Stephane Bahoken'den de hücum hattını oluşturmuştu...

Hasan Ali Kaldırım ve Arif Kocaman'dan oluşan Kayserispor'un sol kanadı rakip Trabzonspor için avantaj oluşturabilecek gibiydi..

Lionel Carole, Anthony Uzodimma, Ali Karimi, Majid Hosseini, Julian Jeanvier gibi isimler Kayserispor kadrosunda yer almazken; Carlos Mane, Ramazan Civelek, Joseph Attamah, Yaw Ackah ve Duckens Nazon da görev bekliyordu.

Ev sahibi Kayserispor'da Otabek Shukurov'un ceza sahası dışından vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'da kalırken, Trabzonspor'da rakibi Aylton Boa Morte'yi indiren Eren Elmalı sarı kart görerek cezalı duruma düştü..

Trabzonspor için yazımın başında "Kayserispor'un sol kanadındaki Hasan Ali kaldırım ve Arif Kocaman avantajları olabilir" demiştim... Öyle de oldu.. Batista Mendy ile başlayan atakta Edin Visca sağ kanattaki Thomas Meunier'e bıraktı... Kayserispor savunmasında Hasan Ali Kaldırım yerini kaybederken; Arif Kocaman da ellerini arkasında bağlayıp Thomas Meunier'ye orta yapma şansını verince kale ağzında Gökhan Sazdağı ve Dimitrios Kolovetsios'un arasından kafayı çakan Enis Destan Trabzonspor'u Kayseri deplasmanında 1-0 öne geçirdi..

Gol sonrası toparlanmaya çalışan Kayserispor'da Mehdi Bourabia rakibi Thomas Meunier ile mücadelesinde yerde kaldı.. Önce "PENALTI" diyen hakem Çağdaş Altay, VAR'daki Pablo Gonzalez Fuertes'in uyarısıyla monitöre giderek kararını "TOPA MÜDAHALE" olarak değiştirdi ve penaltıyı iptal etti..

Trabzonspor'da Edin Visca'nın sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Bilal Bayazıt kurtarınca bordo-mavililer soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz'ın, ikinci yarıya başlarken takımın en etkili isimleri Otabek Shukurov ile Aylton Boa Morte'yi kenara alıp, Ramazan Civelek ile Duckens Nazon'u oyuna alması garipti..

Ev sahibi Kayserispor'da Duckens Nazon'un sol çaprazdan etkisiz vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır güçlükle önlerken, Trabzonspor atağında Enis Bardhi topu filelere gönderdi ancak hakem Çağdaş Altay, VAR'daki Pablo Gonzalez Fuertes'in uyarısıyla monitöre giderek pozisyonun başlangıcında Edin Visca'nın, rakibi Miguel Cardoso'ya faul yaptığını belirtti ve golü geçerli saymadı..

Ramazan Civelek'in serbest vuruşu üstten auta giderken pozisyonun devamında Trabzonspor farkı 2'ye çıkardı... Uğurcan Çakır'ın uzun kale vuruşunda Enis Destan kafayla indirdi; topla buluşan Nicolas Pepe bu kez Dimirtios Kolovetsios ile Kartal Kayra Yılmaz'ın arasından çekti ve Karadeniz ekibi skoru 2-0 yaptı..

Golden sonra Kayserispor'da Yunan stoper Dimitrios Kolovetsios yerini Joseph Attamah'a bırakırken; Trabzonspor'da Edin Visca'nın sağ taraftan kale ağzına ortasında Taxiarchis Fountas bomboş kale yerine direğe vurunca bordo-mavililer mutlak bir gol fırsatını kaçırdı..

Kayserispor'da Duckens Nazon'un vuruşu az farkla auta giderken; Stephane Bahoken ve Gökhan Sazdağı yerlerini Talha Sarıarslan ile Carlos Mane'ye bıraktı..

Trabzonspor'daysa Thomas Meunier, Taxiarchis Fountas ve Enis Destan kenara gelirken, Joaquin Fernandez, Umut Bozok ile Umut Güneş sahadaydı..

Kayserispor beklemediği anda golü buldu... Alanyaspor maçında da topu rakibi Oğuz Aydın'a kaptıran kaleci Uğurcan Çakır, bu kez de Enis Bardhi'nin geri pasında rakibi Mehdi Bourabia'yı çalımlamaya kalkınca Faslı yıldız topu kaptı ve boş Trabzonspor filelerine göndererek skoru bir anda 2-1'e getirdi..

Kalan dakikalarda tarafların çabası sonucu değiştiremeyince Trabzonspor Kayseri deplasmanında 2-1 kazandı ve 3 puanı hanesine yazdırdı..

Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz'ın orta saha kurgusunda Joseph Attamah veya Yaw Ackah'la maça neden başlamadığını anlamadım..

Kartal Kayra Yılmaz Kayserispor'un orta sahadaki yumuşak karnı... Nicolas Pepe'yi savunamaması komedi..

Ayrıca Trabzonspor'un yumuşak karnı olan sol bek Eren Elmalı'yı zorlayabilecek Aylton Boa Morte ile Kayserispor'un ilk yarıda tek tehlikeli atağında imzası olan Otabek Shukurov'u kenara alması da skandaldı...

Kayserispor'un hücum oyuncusu Gökhan Sazdağı'ndan sağ bek yaratma çabası da garip..

Trabzonspor ise rakibin zayıf bölgesi olan Hasan Ali Kaldırım'la Arif Kocaman'ın bulunduğu sol kanadı iyi kullanırken Enis Destan 1 gol 1 asistle maçın kahramanı oldu..

Hatalı goller yemeyi alışkanlık haline getiren kaleci Uğurcan Çakır artık kadro dışı bırakılmalı veya dinlendirilmeli...

Teknik Direktör Abdullah Avcı Nijeryalı golcü Paul Onuachu'yu neden kullanmıyor anlayamıyorum...

Mislav Orsic'le Paul Onuachu aslında iyi bir ikili olabilir...

Trabzonspor Mahmoud Trezequet'nin yokluğuna rağmen Kayserispor'u deplasmanda yenmeyi başardı..

Bakalım kupadaki Karagümrük ve ligdeki Gaziantep maçlarında neler yaşanacak?

Haa Karagümrük demişken, Kayserispor'a bir sözüm olacak..

Sakın ola ki bir daha Eski İdari Menajerleri olan Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'dan futbolcu almasınlar..

Aksi takdirde yine transfer yasağı cezası alabilirler benden uyarması...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar