60 bin liranız cebinizden gidebilir! Yargıtay’dan emsal karar! Eşine bunu yapan yandı

60 bin liranız cebinizden gidebilir! Yargıtay’dan emsal karar! Eşine bunu yapan yandı

Yargıtay’ın boşanma davasında verdiği emsal nitelikteki karar, dikkat çekti. Eşine bunu yapan 60 bin lira tazminat ödeyebilir! Boşanma sebebi sayıldı.

60 bin liranız cebinizden gidebilir

İzmir'de yaşayan bir kadın, evlilik birlikteliğinin temelden sarsıldığı gerekçesiyle boşanma davası açarak nafaka ve 100 bin lira maddi, 100 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu. Kadın, boşanma gerekçesi olarak eşinin, ailesinin baskılarına karşı sessiz kaldığını ve hakaretlere seyirci olduğunu ileri sürdü.

Picture background

MAHKEME, DUYGUSAL ŞİDDETİ BOŞANMA SEBEBİ SAYDI

Davaya karşılık olarak, davalı erkek de kendi lehine 80 bin lira maddi ve 50 bin lira manevi tazminat talep etti. Ancak yerel mahkeme, erkeğin davranışlarını "duygusal şiddet" olarak nitelendirdi ve eşine yönelik bu davranışları boşanma nedeni olarak kabul etti. Mahkeme, davalı erkeği tam kusurlu bularak boşanmalarına, kadına nafaka ile tazminat ödenmesine karar verdi.

Picture background

60 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

İstinaf sürecinde, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, nafaka ve tazminat miktarlarını artırarak kadının ve çocuğun yaşam standartlarının korunması gerektiğini vurguladı. Dosya temyiz edilince Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, nafaka ve tazminat miktarlarının daha da artırılmasına karar vererek dosyayı geri gönderdi. Sonuç olarak mahkeme, kadına 1000'er TL nafaka ve 30 bin TL maddi, 30 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, son temyiz başvurusunu reddederek yerel mahkemenin kararını onadı.