9. Yargı Paketi’ne genel af ve ehliyet affı eklenecek mi? Beklentiler çığ gibi büyüyor

9. Yargı Paketi’ne genel af ve ehliyet affı eklenecek mi? Beklentiler çığ gibi büyüyor

Genel af ve ehliyet affı gibi mağduriyetlerin giderilmesi kapsamında gözler 9. Yargı Paketi’ne çevrildi. Peki, beklenti karşılanacak mı? İşte tüm ayrıntılar...

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, toplumsal beklentileri dile getirerek, Bağkur 7200 gün prim eşitlemesi ve diğer taleplerin hala yerine getirilmediğine dikkat çekti.

“BEKLENTİLER KARŞILANMALI”

Hüseyin Alpay, toplumun çeşitli kesimlerinden gelen güçlü taleplerin göz ardı edilemeyeceğini belirterek, esnafın, çiftçinin, dar gelirlinin ve af bekleyenlerin isteklerinin önemli olduğunu vurguladı. Alpay, toplumun sosyal dokusunu bozacak beklentilerle insanların oyalanmaması gerektiğini ve toplumsal beklentilerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Hüseyin Alpay, esnaf borcu nedeniyle hapse atılmamalı, bunun yerine borç yapılandırması gibi çözümlerle piyasaların hareketlendirilmesi gerektiğini belirtti.

GENEL AF VE EHLİYET AFFI TALEBİ

Hüseyin Alpay, suçluların topluma kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, 9. Yargı Paketi'ne genel af ve ehliyet affı konularının eklenmesi gerektiğini belirtti. Suçluların intikam alınacak kişiler olmadığını, topluma kazandırılmaları gerektiğini ifade etti ve af beklentisinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler