Abdullah Gül’ün Erdoğan planı deşifre oldu! Üst düzey yetkili bombayı patlattı

Abdullah Gül’ün Erdoğan planı deşifre oldu! Üst düzey yetkili bombayı patlattı

Koruma ve makam aracı sayısıyla gündem olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3 partiyi birleştirip başına mı geçecek? 2 partiden üst düzey açıklama geldi.

Uzun bir süredir sessizliğe bürünen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 3 partiyi birleştirip başına geçeceği iddiaları Ankara’yı hareketlendirmişti.

Siyaset gündemine oturan bu kuliste söz konusu 3 partinin DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi olduğu iddia edilmişti.

Abdullah Gül kolları sıvadı! 3 partiyi birleştirip başına geçecek 4

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin birleşeceği, genel başkanlığına da 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün getirileceği iddiası üzerine iki partinin üst düzey isimlerinden flaş bir açıklama geldi.

Karamollaoğlu: Gül'ün adaylığı gündemde yok | Independent Türkçe

“BUYURSUN GELSİN, KAPIMIZ AÇIK”

İddiaların gerçek olmadığını vurgulayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Sunar, şunları söyledi:

Buyursun gelsin, başımızın üstüne. Bizim kapımız herkese açık. Biz zaten Gelecek Partisiyle bir aradayız. Meclis'te grubumuz var. Bizim kapımız açık ama Saadet Partisi'nin kongresi 30 Haziran'da yapılmış olacak. Kongreye tek isimle gireriz diye düşünüyoruz. Söylediğiniz haberle ilgili gerçeklik payı yok.

Abdullah Gül kolları sıvadı! 3 partiyi birleştirip başına geçecek 5

“SOMUT BİR ŞEY YOK”

İddiaların merkezindeki diğer partiden dikkat çeken bir açıklama geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali AydınBu iddia bize son derece yabancı ve uzak. Abdullah Bey'le yakinen görüşen biriyim. Abdullah Bey'in böyle bir talebi ve niyeti yok. Şu anda böyle somut bir şey yok. Saadet Partisi'ndeki yeni genel merkez oluşumuna göre durum tekrar değerlendirilir” dedi.

Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu'nu karşı karşıya getiren “Siyasal İslam çöktü” polemiği uzmanları da böldü | Independent Türkçe

İlgili Haberler