Adalete güven yerlerde! Son anket açıklandı

Adalete güven yerlerde! Son anket açıklandı

Türkiye genelinde 26 ilde yapılan bir ankette katılımcılara "Türkiye'deki adalet sistemine güveniyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 24,5'i adalet sistemine güvendiğini belirtirken, yüzde 67,7'si ise güvenmediğini ifade etti.

Türkiye genelinde 26 ilde yapılan bir ankette, vatandaşlara "Türkiye'deki adalet sistemine güveniyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan bu kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 24,5'i adalet sistemine güvendiğini ifade ederken, yüzde 67,7'si adalete güvenmediğini belirtti. Yüzde 7,8'lik bir kesim ise bu konuda fikri olmadığını söyledi.

ASAL Araştırma Şirketi'nin "Türkiye Siyasi Gündemi Nisan ayı Araştırması" kapsamında gerçekleştirilen anket, 20-21 Nisan 2024 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta 18 yaş ve üzeri 2 bin kişi ile yapıldı. Ankette, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve Nisan ayı gündem konuları hakkında değerlendirmeler yer aldı.

Anket sonuçları, Türkiye'deki adalet sistemine olan güvenin düşük seviyelerde olduğunu gösterirken, bu durumun toplumda önemli bir mesele olarak öne çıktığını ortaya koyuyor.

anket.jpg

İlgili Haberler