Adnan Oktar’ın Z planı ortaya çıktı! Cezaevinde de uslu durmadı

Adnan Oktar’ın Z planı ortaya çıktı! Cezaevinde de uslu durmadı

2018 yılında örgüt kurma, cinsel istismar, eziyet suçlamasıyla tutuklan suç örgütü lideri Adnan Oktar cezaevinde de uslu durmadı. İşte bir haftada 200’den fazla avukatla görüşme yapan Oktar’ın cezaevindeki Z Planı ve detayları…

A9 isimli kanalda “Kedicik” ismini verdiği bakımlı, dekolteli, aynı saç aynı makyajla birbirinin neredeyse kopyası olan genç kadınlarla sunduğu dini sohbetler temalı programla tanınan ve fenomen haline gelen Adnan Oktar, 2018’de beraberindeki 176 kişiyle birlikte örgüt kurduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

istinaf-adnan-oktar-davasindaki-yerel-mahkemenin-kararini-bozdu-m68y.webp

891 YIL HAPİS CEZASI

Vatandaşların dini zafiyetlerinden yararlanarak kendine küçük bir cemaat oluşturan Oktar’a dair ortaya çıkan skandalların ise ardı arkası kesilmedi. Örgüt elebaşı olarak adlandırılan Oktar hakkında toplamda 6 ayrı suçtan 891 yıl hapis cezası verildi.

Son olarak Erzurum Dumlu Cezaevi’nde bulunan Adnan Oktar buradan Van Başkale Cezaevi’ne nakledildi. Oktar, demir parmaklıklar ardında olmasına rağmen faaliyetlerine devam etti.

97878.jpg

CEZAEVİNDE YENİ MÜRİDLER ARADI

Suç örgütü lideri Adnan Oktar, cezaevindeyken kendisini aklamak, unutturmamak ve hakimiyetini sürdürmek için sosyal medya üzerinden yeni mürid arayışına girdi. İşte detaylar…

whatsapp-image-2024-05-21-at-14-33-27.jpeg

Özellikle gençlerin aktif olarak kullandığı ve çoğunlukta olduğu TikTok ve X platformunda açılan çok sayıda hesaptan Adnan Oktar’ın suçsuzluğuna dair paylaşımlar yapıldığı ortaya çıktı.

Sıradan kullanıcılara dair fotoğraflarla açılan hesaplar üzerinden günlük Oktar paylaşımları, Oktar’ı ilahlaştıran ve özlem duyulan tweetler, videolar paylaşıldı.

whatsapp-image-2024-05-21-at-14-34-26.jpeg

OKTAR’IN Z PLANI NASIL İŞLİYOR?

Oktar’ın gençleri hedef aldığı Z Planı şöyle işliyor: Hesapların hepsi birbiriyle bağlantılı olarak takipleşiyor ve aynı videolar aktif hale getiriliyor.

adnan.jpg

“İSLAM ALEMİNİN TEK ÜMİDİ OKTAR”

Platformlar üzerinden gençleri hedef alan bu hesaplarla unutulmaması istenen Adnan Oktar’ın Hz. Yusuf peygamberle kıyaslandığı görülüyor. Buna ilişkin yapılan paylaşımlarda ise “Adnan Oktar'ın 40 yıllık mücadelesi muhteşem bir zaferle sonuçlandı”, “Türkiye, İslam aleminin tek ümidi konumunda” gibi İfadeler kullanılıyor.

FERİT DEVELİOĞLU DETAYI

Paylaşımlarda dikkat çeken bir diğer itham ise davada ismi geçen örgütün eski üyesi Ferit Develioğlu’na karşı gerçekleştirilen linç girişimi. Develioğlu’nun kızını davaya ilişkin iftiralı beyanlarda bulundurduğu ima edilerek Develioğlu hedef gösteriliyor.

“Kızı Dilara'ya attırdığı TACİZ iftirasını neden gizliyor?” ifadesi sık sık kullanılıyor.

ol-002.jpg

İlgili Haberler