Ahmet Davutoğlu'ndan 'Serok Bahçeli' çıkışı! Selahattin Demirtaş'ı sordu

Ahmet Davutoğlu'ndan 'Serok Bahçeli' çıkışı! Selahattin Demirtaş'ı sordu

Davutoğlu, kendisine daha önce 'Serok Ahmet' diyen Devlet Bahçeli için "Bugün 'Serok Bahçeli' noktasına gelindi" dedi. Davutoğlu, "Demirtaş’ı muhataplıktan çıkarmanın ne tutarlılığı var?" diye sordu

Ahmet Davutoğlu'ndan 'Serok Bahçeli' çıkışı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün partisinin grup toplantısında yaptığı, "Öcalan gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini açıklasın, sonra da umut hakkı için başvurusunu yapsın" çağrısı hakkında açıklamalarda bulundu.

"Sayın Bahçeli’nin başlatmış olduğu sürece, içi doldurulması şartıyla, toplumsal psikolojiyi birleştirmek şartıyla destek veririz" diyen Davutoğlu, "Ama önce Sayın Cumhurbaşkanı'nın eylem planlarını hep beraber görmemiz lazım" diyerek şartını da ekledi:

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

DEVLET AKLI GÖRELİM

Sayın Bahçeli'nin daha önceki haftalardaki açıklamalarını hep olumlu bulduğumu ifade ettim. Türkiye'de dış güçlerin istismar ettiği en önemli fay hatlarından biri olan Kürt sorununda makul bir tavrın Sayın Bahçeli tarafından ortaya konulmasını bir ümit ışığı olarak gördüm. Ve bekledim ki sistematik bir açıklamayla sadece Bahçeli değil Cumhurbaşkanı da bu konuya değinsin ve karşımızda bir devlet aklı görelim. Sayın Bahçeli dün yaptığı açıklamayla buna yeni bir boyut kattı. Maalesef, Sayın Cumhurbaşkanı bu açıklamalara destek dışında kapsamlı bir çerçeve çizmedi. Gece boyu Sayın Bahçeli'nin açıklamaları üzerinden yoğun bir sosyal medya fırtınası koptu. Ben Sayın Bahçeli'ye sosyal medyada sorulan soruları tekrar sormayacağım.

SORMAYACAĞIM

Zamanında Sayın Cumhurbaşkanı'na 'terörist başını asın' diye urgan attığınız dönemden bu güne nasıl geldiniz diye sormayacağım. 'Altılı Masa'nın yedinci ayağı HDP' dedikten sonra bugün DEM'i muhatap alıp konuşma teklifinde bulunmanızı da sormayacağım. Bugün DEM grubunu öne çıkaran bir açıklama yapmanızı da sormayacağım. Terörle işbirliği yaptığımızı iddia edip sokakları neden bize dar etmeyi istediğinizi sormayacağım.

TERÖR İŞBİRLİKÇİSİ OLMAKLA SUÇLANDIK

Sokaklarda bize yapılan sataşmalar, terör işbirlikçisi olmakla suçlandık. konularda Sayın Bahçeli'ye bir çok soru var ama sormayacağım. Gerçek devlet adamı rakiplerinin hatası üzerine siyaset yapmaz geleceği inşa etmek üzere politika yapar. 'Serok Ahmet' dedikten sonra bugün 'Serok Bahçeli' noktasına gelindi. Siyaset adamları kısa dönemli bir takım siyasi rauntlar etmek adına uzun dönemli perspektifleri unuturlar. Gerçek devlet ve millet adamları ise uzun dönemli vizyonları harekete geçirmek için günlük siyaseti dönüştürme iradesi gösterirler.

ERDOĞAN'IN PLANINI GÖRMEMİZ LAZIM

Bizim partimiz için de mutlaka çözülmesi gereken bir sorun olarak tanımladığımız, çözüm noktasında da tam demokrasiyi gösterdiğimiz Kürt sorunu konusunda gerçekten adım atmak istiyorsanız, eylem planını açıklayın. Sayın Bahçeli’nin başlatmış olduğu sürece, içi doldurulması şartıyla, toplumsal psikolojiyi birleştirmek şartıyla destek veririz. Şehitlerimizin annelerini ve aynı şekilde Doğu’da çocuklarını kaybetmiş annelerin haklarını koruyacak şekilde destek veririz. Ama önce Sayın Cumhurbaşkanı'nın eylem planlarını hep beraber görmemiz lazım"

Bir rehabilitasyon süreci söz konusu olacaksa ilkesel olarak muhatap ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilenin TBMM’de konuşması savunulurken, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığına aday olmuş bir partinin genel başkanlığını yapmış, milletvekili olarak Meclis’te bulunmuş hakkında AİHM kararı olan Selahattin Demirtaş’ı bir muhatap olmaktan çıkarmanın ne tutarlılığı var? Hangi ilkeye dayalı olarak denklemi İmralı, DEM, Kandil ve Edirne olarak kuruyorsunuz kafanız mı karışık yoksa bunun arkasında bir hesap mı var?